Prima bucată a Autostrăzii de Centură București (A0) a fost dată în folosință VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prim lot din autostrada de Centură a Capitalei A0 a fost dat în folosință miercuri, 29 noiembrie. Lucrările au fost terminate cu șapte luni mai devreme decât era prevăzut în contract.

Lotul 2 al Autostrăzii de Centură București s-a deschis miercuri, de la ora 15:00. Bucata din A0 Nord a fost începută în luna august 2022 și finalizată cu șapte luni mai  devreme față de termenul contractual.  

Ministrul Transporturilor a transmis pe rețeaua de socializare deschiderea tronsonului.  

S-a deschis circulația pe primul Lot din Autostrada de Centură a Capitalei (#A0)! De astăzi se poate circula pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiți ai A0 Nord (între DN1 și A3). După finalizarea legăturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km între DN1 și DN2. Construcția celor 19 km a costat 831,92 milioane de lei (fără TVA) și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme. Asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022 și avea termen contractual de finalizare în iunie 2024”, anunța pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

A0 Nord  - Foto Facebook Cristian Pistol
A0 Nord - Foto Facebook Cristian Pistol

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol anunța că lotul 2 al A0 va fi deschis  „fără festivisme”

Și Cristian Pistol a transmis pe rețeaua de socializare deschiderea lotului 2 al Autostrăzii, al cărei cost a fost asigurat prin Programul Transport.

Am deschis astăzi circulația pe #lotul2 al Autostrăzii de Centură București (#A0) Nord între nodul rutier cu #DN1 și nodul rutier cu #A3(Autostrada București – Ploiești)!”, a transmis directorul CNAIR

Construcția efectivă (...) a fost finalizată cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual. Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL a avut la dispoziție 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, a informat Cristian Pistol în cursul zilei de ieri.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite