Lucrările la linia 5 de tramvai au fost oprite, pentru neplată. Cât le datorează Primăria Capitalei constructorilor

0
Publicat:

„Șantier suspendat din lipsă de finanțare”. Imagini cu anunţul pus de reprezentantul companiei Mari Vila-Com SRL chiar în mijlocul bulvardului, unde s-au împotmolit lucrările din lipsă de finanţare, au fost distribuite masiv pe grupurile de Facebook ale bucureştenilor.

Imaginea care circulă pe grupurile de Facebook ale bucureştenilor. Foto Facebook
Imaginea care circulă pe grupurile de Facebook ale bucureştenilor. Foto Facebook

Lucrările de reabilitare ale liniei 5 de tramvai din Bucureşti, începute în urmă cu câteva luni, au fost suspendate luni, 8 iulie, de executant, deoarece Primăria Generală nu şi-a plătit facturile către acesta.

Nicuşor Dan, care în urmă cu trei săptămâni se lăuda cu ritmul în care merg lucrurile în ceea ce priveşte reabilitarea liniei 5 de tramvai, a fost avizat încă de săptămâna trecută de executant că, în cazul în care Primăria Capitalei nu îşi achită facturile restante, va întrerupe munca pe acest şantier. Potrivit News.ro, compania Mari Vila-Com SRL spune că ar fi făcut lucrări în valoare de peste 40 milioane lei, dar, până la această dată, Primăria ar fi achitat doar 6,5 milioane.

„Prin prezenta Notificare vă aducem la cunoștință că (…) nu ați respectat termenele de plată prevăzute pentru situațiile detaliate de mai jos, fapt ce provoacă imposibilitatea continuării lucrărilor contractate (…) După cum reiese din cele detaliate mai sus, valoarea lucrărilor executate de către asocierea noastră este de 41.313.406,62 lei (ceea ce reprezintă financiar 25,8% din valoarea contractului și 40% stadiu fizic executat) iar valoarea lucrărilor plătite până acum de către Primăria Municipiului București este de doar 6.571.497,7 lei. Menționăm că la această dată asocierea noastră are datorii considerabile către furnizori ”, scrie în notificarea trimisă PMB şi semnată de Marin Măndrilă, administratorul companiei Mari-Vila Com SRL.

„Având în vedere situația prezentată mai sus, care dovedește că ne aflăm în imposibilitatea financiară de a continua lucrările, vă notificăm că, începând cu data de luni, 08.07.2024, asocierea va sista lucrările contractate”, continuă el în notificare.

Pusă în faţa faptului împlinit, Primăria Capitalei spune că banii facturile restante vor fi achitate cât mai repede, deoarece dispune de bugetul necesar finalizării acestor lucrări, şi că primarul Nicuşor Dan poartă discuţii cu consilieri pentru trecerea rectificării bugetare pe ordinea de zi în următoarea şedinţă.

„Referitor la situația șantierului de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului liniei 5, facem următoarele precizări: Primăria Municipiului București are bugetul necesar pentru finalizarea lucrărilor. Primarul General discută zilele acestea cu consilierii generali despre proiectul de rectificare bugetară care va fi pus pe ordinea de zi în următoarea ședință de Consiliu. Ulterior aprobării, facturile restante vor fi achitate antreprenorului”, au spus reprezentanții PMB pentru News.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite