Încep lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, între Podul Băneasa şi Şoseaua Ştefan cel Mare VIDEO

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, începerea modernizării liniei 5 de tramvai, primele lucrări, pe o lungime de 4,2 kilometri, realizându-se pe tronsonul cuprins între Podul Băneasa şi Şoseaua Ştefan cel Mare, potrivit Agerpres.

Valoarea lucrărilor se ridică la 170 de milioane de lei cu TVA, a precizat primarul, într-o conferinţă de presă.

Este vorba despre primul lot dintre cele pe care se va interveni, astfel încât, la final, toate liniile de tramvai să fie modernizate în Capitală.

„Am avut o procedură de achiziţie, sunt 11 loturi adjudecate, pentru fiecare dintre ele am semnat contractul, suntem spre finalul fazei de proiectare şi în aprilie - mai vor începe lucrările şi pentru celelalte. Pentru celalalte, erau iniţial patru, acum sunt două loturi grupate, cele mai mici, procedura de reofertare este deschisă. Pe 4 martie este termenul limită de depunere a ofertelor, deci, probabil că în vara asta o să avem atribuite contractele şi, după aceea, din nou şase luni proiectare, douăsprezece luni execuţie. Pentru lotul mai mare, cel cu Călăraşi - Basarabiei, 18 luni execuţia, deci, peste doi ani şi jumătate, nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti", a afirmat Nicuşor Dan.

Traseul tramvaiul 5 intră în reabilitare. FOTO Facebook
Traseul tramvaiul 5 intră în reabilitare. FOTO Facebook

Termenul de execuţie este de un an

Proiectarea pentru tronsonul liniei 5 de tramvai dintre Podul Băneasa şi Şoseaua Ştefan cel Mare a fost făcută de Societatea de Transport Bucureşti, iar termenul de execuţie este de douăsprezece luni.

Edilul a menţionat că este în lucru un studiu de fezabilitate pentru prelungirea liniei 5 până la Centrul comercial Băneasa.

„Provocarea maximă pe care o avem pe toate loturile de reabilitare a liniilor de tramvai o reprezintă partea de suprapunere cu reţelele de utilităţi. În cadrul etapelor de proiectare, acest aspect a fost tratat astfel încât să fie găsite soluţiile optime pentru suprapuneri în tot ceea ce înseamnă parte de protejare, relocare şi deviere a reţelelor de utilităţi. Cu siguranţă o să apară situaţii neprevăzute în momentul în care încep lucrările, dar la fel sunt optimist că vom găsi înţelegere împreună cu deţinătorii de utilităţi, cu antreprenorul, consultantul, pentru a putea remedia în cel mai scurt termen şi a găsi o soluţie rapidă de depăşire a problemelor", a declarat, la rândul său, directorul general al Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei, Cătălin Aflat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite