Les Films de Cannes à Bucarest prezintă, în premieră, noul film al lui Jim Jarmusch, despre vampiri „retro cool“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc în perioada 25-31 octombrie FOTO Arhiva Adevărul
Evenimentul va avea loc în perioada 25-31 octombrie FOTO Arhiva Adevărul

Festivalul Le Films de Cannes à Bucarest va avea loc în Capitală, în perioada 25-31 octombrie, iar în cadrul evenimentului va fi proiectat în premieră noul film al regizorului american Jim Jarmusch: „Only Lovers Left Alive“, o poveste de dragoste cu vampiri „retro cool“.

Jim Jarmusch şi filmele cu vampiri constituie o alăturare care părea improbabilă până la „Only Lovers Left Alive“, pelicula proiectată anul acesta în competiţia Festivalului de la Cannes, potrivit Mediafax.

„Vampirii n-au fost niciodată mai cool, mai cultivaţi şi, sincer vorbind, mai umani ca în comedia romantică a lui Jim Jarmusch“, scria de curând Vanity Fair. Pentru revista The Hollywood Reporter este „cel mai bun film al lui Jim Jarmusch din ultimii ani, cel mai probabil de la «Dead Man», din 1995“.

Tom Hiddleston şi Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticaţi a căror istorie de amor durează de cel puţin câteva secole. Actualmente, el este un muzician indie profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică şi enigmatică care locuieşte în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor este perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebraţi autori de film contemporani. Original, idiosincratic, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referinţă ca „Stranger than Paradise“ (1984), „Down by Law“ (1986), „Mystery Train“ (1989), „Night on Earth“ (1991), „Dead Man“ (1995), „Coffee and Cigarettes“ (2003) şi „Broken Flowers“ (marele premiu la Cannes, 2005).

O melodramă captivantă cu doi actori fermeători în rolurile principale - Tahar Rahim şi Léa Seydoux - este „Grand Central“, regizată de Rebecca Zlotowski.

Producţia proiectată în secţiunea Un Certain Regard la Cannes şi adusă în premieră la Bucureşti a primit atenţie specială din partea criticii internaţionale, care l-a descris drept una dintre cele mai frumoase reveniri la Cannes, după debutul cu „Belle épine“ (inclus în Semaine de la Critique 2011). Ovaţionat la premiera de la Cannes, „Grand Central“ - dramă socială şi pasionant film de dragoste - s-a plasat printre favoriţii secţiunii la premii.

Acţiunea este plasată într-o centrală nucleară, unde un tânăr angajat se îndrăgosteşte de frumoasa soţie a unui coleg.

Pe de altă parte, cinefilii români sunt invitaţi să-i întâlnească la această ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest pe doi dintre cei mai influenţi critici de film ai momentului: Scott Foundas, de la Variety, şi Nick James, redactorul-şef al prestigioasei revistei britanice Sight & Sound. Cei doi critici se vor întâlni cu studenţii şcolilor de film şi vor introduce şi modera discuţiile pe marginea câtorva filme din program.

Scott Foundas este chief film critic al publicaţiei americane Variety, poziţie pe care a ocupat-o anterior la renumita revistă Village Voice. Între 2010 şi 2012, a ocupat funcţia de director adjunct de programe pentru Film Society du Lincoln Center, fiind în acelaşi timp contributing editor al revistei Film Comment şi membru al comitetului de selecţie al New York Film Festival.

Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 25 şi 31 octombrie la Cinema Pro, Studio şi Elvira Popescu. Cei interesaţi îşi pot cumpăra în avans bilete, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO biletele pot fi cumpărate de pe site-ul www.eventim.ro, în timp ce pentru Cinema „Elvira Popescu“ bucureştenii îşi pot achiziţiona bilete de pe www.eventbook.ro. Biletele pentru Cinema Studio pot fi cumpărate de la casieria cinematografului.

Pe aceeaşi temă:

Astra Film Festival dă startul celei de-a XX-a ediţii la Sibiu

Zilele Culturii Ruse la Bucureşti: concerte, filme şi cărţi

Filmele câştigătoare la Anim'est 2013, duminică, la Cinema Patria din Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite