Iubitorii de animale: primăriile refuză programele de sterilizare oferite gratuit de ONG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FNPA spune că primăriile refuză programele de sterilizare oferite de organizaţii FOTO Adevărul
FNPA spune că primăriile refuză programele de sterilizare oferite de organizaţii FOTO Adevărul

Federaţia Naţionala pentru Protecţia Animalelor din Romania (FNPA) a anunţat că autorităţile nu s-au implicat în rezolvarea problemei câinilor comunitari, refuzând programele de sterilizare oferite gratuit de ONG-uri. Reprezentaţii federaţiei spun că sterilizarea este singura soluţie.

Preşedintele FNPA, Carmen Arsene, a declarat, pentru adevarul.ro, că organizaţia pe care o reprezintă a încercat în nenumărate rânduri să atragă atenţia autorităţilor locale şi naţionale cu privire la veşnica problemă a ţării, maidanezii.

„În spatele câinilor din stradă există o afacere“

Carmen Arsene este de părere că autorităţile nu vor să rezolve această problemă, pentru că, spune ea, în spatele maidanezilor se află sume importante de bani. „Se doreşte, probabil, menţinerea unei populaţii canine constante, pentru că în spatele câinilor din stradă există o afacere“, precizează femeia.

De asemenea, Arsene povesteşte că uciderea câinilor nu este soluţia pentru problema celor 64.000 de maidanezi de pe străzile Capitalei, ci sterilizarea în masă a animalelor. „Noi susţinem sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân. Este singura soluţie dovedită eficient la nivel internaţional“, declară preşedintele Federaţiei.

ONG-urile acuză: Primăriile refuză programele de sterilizare oferite de organizaţii

Reprezentanta FNPA a spus că autorităţile ignoră concluziile studiilor efectuate de instituţii abilitate şi că acestea insistă în continuare pe aplicare unor metode care eşuează. „Primăriile refuză programele de sterilizare oferite gratuit de către ONG-uri, preferând să nu facă nimic, fie să deruleze programe de gestionare prin contracte numeroase cu societăţi comerciale plătite din banul public“, se arată într-un comunicat.

De asemenea, preşedintele spune că ONG-urile, din fonduri proprii, au sterilizat până în acest moment peste 250.000 de câini şi întreţin în adăposturi peste 10.000 de animale, iar o bună parte dintre aceste animale au fost „adoptate“ de iubitori.

Eutanasierea câinilor fără stăpân este, în opinia reprezentanţilor FNPA, similară cu suspendarea tuturor permiselor de conducere şi cu pedepsirea tuturor conducătorilor auto , „după ce un şofer a omorât un copil pe trecerea de pietoni“. 

Pe aceeaşi temă:

Moartea copilului ucis de maidanezi aduce primele sancţiuni în Primăria Sectorului 2. Doi directori ar putea rămâne fără loc de muncă

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite