Încercaţi deliciul bucătăriei ardeleneşti la Caredy
0Restaurantul Casa Ardelenească - Caredy, inaugurat în iarna lui 2005, este ideal pentru gurmanzi, dar şi pentru cei catalogaţi a fi "gourmet" Situat pe Strada Sofia nr. 1, la doi paşi de statuia
Restaurantul Casa Ardelenească - Caredy, inaugurat în iarna lui 2005, este ideal pentru gurmanzi, dar şi pentru cei catalogaţi a fi "gourmet" Situat pe Strada Sofia nr. 1, la doi paşi de statuia Aviatorilor, localul cu specific ardelenesc funcţionează într-o casă boierească veche, care-i oferă o notă de unicitate în peisajul restauratorilor bucureşteni. Proprietarii Caredy, o familie din Oradea cu peste 25 de ani de experienţă în domeniu, au reuşit să-şi împlinească ambiţia: să-i convertească pe regăţeni la deliciile bucătăriei ardeleneşti.
Restaurantul este amenajat pe două niveluri, are mai multe saloane, dar şi separeuri, iar vara dispune de o terasă cu 50 de locuri. Seara are program artistic pentru toate gusturile, cu o excepţie: manelele sunt interzise în Casa Ardelenească. Meniul cuprinde un bogat sortiment de reţete ardeleneşti unice în Bucureşti, dar şi internaţionale. Din Oradea sosesc gustările tradiţionale, cârnaţii de casă, slăninuţa împănată şi jambonul afumat, stropite cu palincă. Specialitatea casei e deliciosul "gulaş ardelenesc" servit în bol de alamă. Mai puteţi încerca o tocană haiducească, un papricaş de pui, un bulz sau "ficatul de gâscă Caredy". La desert, clătitele cu brânză de vacă sau crema de brânză cu căpşuni sunt un deliciu, dar nici "varga beles"-ul budapestan nu-i rău.