Imagini spectaculoase cu cerul Bucureştiului: nori roz de furtună. Explicaţia specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culorile cerului FOTO Elena Deacu
Culorile cerului FOTO Elena Deacu

Cerul Capitalei a oferit la apus un spectacol de zile mari. Norii în culori de pastel au desenat cel mai frumos apus de soare.

Un val de nori a acoperit Bucureştiul luni seară, la apus, creând imagini spectaculoase pe cer, la întâlnirea cu ultimele raze ale Soarelui. Toţi cei care au admirat apusul de soare printre norii coloraţi au făcut fotografii şi au postat imaginile pe paginile de socializare.

Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat pentru Adevărul acest fenomen. „La apus şi la răsărit aşa se vede soarele, iar culoarea este accentuată de prezenţa moleculelor de apă sau a norilor în atmosferă. Pe parcursul zilei de ieri, umiditatea din atmosferă a fost accentuată de prezenţa moleculelor de apă sau a norilor în atmosferă“, explică specialistul. 

Din punctul de vedere al unui meteorolog, acest lucru se întâmplă frecvent la apusul şi la răsăritul soarelui. „Nu este un fapt nemaiîntâlnit şi are legături cu noţiuni de fizică optică“, completează ea.   

În perioada imediat următoare, ne informează meteorologul de serviciu, mai precis în următoarele 48 de ore, ne aşteptăm la fenomene meteorologice severe, motiv pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, dar şi o atenţionare Cod galben. Informarea meteorologică intră în vigoare marţi, la ora 15.00, şi este valabilă până joi la ora 20.00.

În această perioadă, se vor semnala intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în zona montană, în timp ce obiectul atenţionării meteorologice în reprezintă intensificările vântului şi viscolul din zona montană înaltă. Codul galben intră în vigoare miercuri dimineaţa şi expiră joi la ora 20.00. În zona montană înaltă rafalele vor depăşi 90 – 100 kilometri pe oră, iar cu precădere în Carpaţii Meridionali în noaptea de miercuri spre joi şi în cursul zilei de joi vântul va sufla tare cu viteze ce vor depăşi 110 – 120 de kilometri pe oră. Pe crestele munţilor va predomina ninsoarea. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite