FOTO Furtună spectaculoasă, cu aspect de tornadă, la Mamaia. Trei nori în formă de ciupercă nucleară „au supt“ apa din lacul Siutghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Ciuperca" de la Mamaia a "supt" apa din lacul Siutghiol. FOTO Ion Dumitrascu, Scoala de Windsurfing Piccadilly.
"Ciuperca" de la Mamaia a "supt" apa din lacul Siutghiol. FOTO Ion Dumitrascu, Scoala de Windsurfing Piccadilly.

Imagini apocaliptice la Mamaia. O furtună cu aspect de tornadă sau de ciupercă nucleară a dat târcoale staţiunii de mai multe ori.

UPDATE: Cum explică specialiştii aceste imagini spectaculoase cu furtuna de la Mamaia

Imaginile foarte spectaculoase au fost surprinse pe malul lacului Siutghiol de Ion Dumitraşcu de la Şcoala de Windsurfing Piccadilly Mamaia.

Fenomenul meteo neobişnuit a fost observat de opt ori în ultima săptămână şi ultimele trei ocazii au fost în după-amiaza zilei de sâmbătă, 19 iulie. 

Norii impresionanţi au mers paralel cu Mamaia de la Năvodari către oraşul Ovidiu din judeţul Constanţa. În tot acest timp nu a plouat deloc, dar cei care au observat fenomenul spun că părea că norul tragea apa din lacul Siutghiol.

Dobrogea a fost măturată în ultimii ani de mai multe tornade. Cea mai recentă a avut loc în urmă cu o lună şi jumătate la Medgidia. O alta a fost surprinsă în munţii Măcinului în primavara lui 2014.

Totodată, în 2013, la Vama Veche au fost observate mai multe tornade de mici dimensiuni. Specialiştii le-au catalogat drept trombe marine. 


Vă mai recomandăm:

Fenomen meteorologic neobişnuit: tornadă la Medgidia

VIDEO Fenomen meteorologic extrem: tornadă în Munţii Măcinului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite