Gadgeturi pentru copiat confecţionate în cămin. Cum copiază studenţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea fiţuicilor a apus demult. Orele în care tinerii stăteau ore în şir pentru a scrie copiuţe la scară foarte mică au fost înlocuite cu un drum la colegul care confecţionează handsfree-uri minuscule. Afacerile de acest gen înfloresc în căminele din Bucureşti.

Handsfree cât un bob de mazăre sau de orez care se lipesc direct pe timpan şi cu ajutorul unui colier Bluetooth poţi fi aproape sigur că iei examenul. Aproape sigur pentru că nu toţi studenţii pot să copieze. Calitatea pe care trebuie să şi-o dezvolte este mai mult decât preţioasă: stăpânirea de sine.

“Mergi şi-ţi cumperi handsfree-ul pe care un coleg îl face de obicei în camera de cămin. Cumperi tot ce-ţi trebuie şi faci handsfree-ul cât un bob de mazăre sau chiar mai mic. Chiar dacă vine profesorul după tine cu un telefon cu bluetooth, tot nu reuşeşte să te prind. Sunt profesori care ştiu şi vin lângă tine, îţi pun mâna după gât ca să vadă dacă porţi colierul. Trebuie să nu le dai de înţeles că ai ceva, să fii foarte relaxat”, explică un student păţit.

Băieţii sunt în general amatorii de gadgeturi, fetele fiind mai fricoase, dar având şi un as în mânecă: ele pot dosi mai uşor dovezile. “Sunt fete care tremură, se înroşesc şi nu pot face nimic. Ele preferă mai mult fiţuicile pentru că dacă se prinde cineva, le pot da drumul în cizme sau în sân şi nu riscă să le controleze nimeni”, explică un alt student care a încercat mai multe metode de trişat.

Unii aleg să fie complet “blindaţi” cu aparatură la examenele la care nu au nicio şansă să treacă. “Acum există şi ochelari cu cameră video încorporată şi astfel poţi să filmezi foaia de examen, vezi subiectele, cineva de afară le rezolvă şi îţi dictează direct rezolvarea prin handsfree”, este o altă variantă cu care mergi la sigur.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite