FOTOGALERIE Prima maşină sport din lume care se încarcă la priză ajunge azi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de automobile au ocazia să vadă astăzi un Tesla Roadster, primul autoturism sport electric din lume.Acesta va ajunge pe Calea Victoriei în această seară, în jurul orei 20.00. Maşina a traversat şapte ţări până să ajungă în Capitală, unde bateriile ei vor fi reîncărcate.

CITIȚI ȘI:

Un spaniol străbate România într-un bolid ecologic

Tesla Roadster este primul automobil care are zero emisii de dioxid de carbon. Maşina 100% eco a plecat din Suedia şi, timp de o săptămână a traversat mai multe ţări şi a străbăturu aproape 4.000 de kilometric, în cadrul unui turneu de prezentare a maşinii viitorului. România este a şaptea ţară în care maşina condusă de spaniolul Rafael de Mestre, om de afaceri, va opri. Până să ajungă în Capitală, bolidul a oprit şi la Arad şi la Sibiu, unde sute de curioşi s-au oprit să o admire. „Prin acest turneu vreau să demonstrez că o maşină electrică poate constitui o alternativă viabilă la maşinile clasice pe care le-am condus cu toţii în peste 100 de ani. Este timpul pentru o schimbare în modul în care privim maşina, iar pentru secolul XXI maşina electrică reprezintă, în opinia mea, cel mai bun exemplu de progres", a declarat de Mestre la începerea turneului. Maşina este dotată cu un adaptor pentru prizele din fiecare ţară pe care o străbate.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Bolidul eco va ajunge la Grand Hotel Continental de pa Calea Victoriei, astăzi, în jurul orei 20.00. În Bucureşti, bateriile maşinii vor fi reîncărcate, după care bolidul va proni spre litoralul Mării Negre.

Tesla Roadster este prima maşină din lume 100% electrică ce poate circula aproximativ 320 de kilometri după o reîncărcare a bateriei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite