EXCLUSIV Cel mai mare şantier ilegal din Bucureşti. Vezi cine e milionarul care ridică fără autorizaţie un mall în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În buricul Capitalei, chiar pe locul "circului" foamei din Piața Sfânta Vineri, a început, de câteva luni, construcția unui imens complex aflat în ilegalitate: un hotel luxos de 14 etaje, înconjurat de un mall. Firma constructoare este Societatea Minerva SA, care aparține miliardarului Aurel Muntean.

Reporterii bucuresti.adevarul.ro au mers astăzi la circul foamei din zona Piața Unirii, cunoscut de locuitorii Capitalei și sub numele de Halele Unirea sau Magazinul Kilometrul 0 – aici era kilometrul 0 al orașului înainte de revoluție.

Șantier ,,în toată regula”

Abandonat de 20 de ani, magazinul părea, din stradă, aceeași cladire veche, dărăpănată, lăsată în paragină. Odată ajunși în spatele complexului, zonă ferită de ochii trecătorilor, reporterii au constatat că se află în mijlocul unui șantier, teoretic, în toată regula. Muncitorii lucrau de zor: cărau materiale, amestecau ciment și luau măsurători.


image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu șantierul ilegal!

O macara era folosită pentru lucrările de la înălțime, în timp ce mai multe betoniere veneau și plecau de la locul șantierului. Peste tot erau materiale de construcții și mână de lucru, însă nici urmă de vreo pancartă cu numele firmei constructoare ori vreo autorizație de construcție. Nici muncitorii nu erau informați în acest sens. Tot ce susțineau cu mândrie era că vor construi acolo ,,un hotel mare, înalt de 14 etaje și un magazin în jurul lui”. ,,Aproape am terminat două etaje, urmează restul”, a povestit un muncitor de pe șantierul-fantomă.

Discreție maximă

La parterul clădirii se află, în prezent, câteva magazine – de pantofi, de genți, de covoare - și o farmacie deschisă de mai bine de 10 ani. Reprezentanții acestora au spus că nu i-a înștiințat nimeni de reabilitare edificiului. Îngrijorați să nu fie dați afară pe nepusă masă, au întrebat despre ce este vorba, însă nu au primit niciun răspuns. ,,Avem contract de închiriere până în vară și, probabil, le e frică să ne mutăm după expirare, de aceea nu ne-au spus nimic” a explicat o vânzătoare de la magazinul de pantofi.

Constructorul susține că șantierul nu există

Reporterii au încercat să discute cu reprezentanții Societății Minerva SA, însă aceștia neagă existența șantierului de la Kilometrul 0: ,,nu știm despre ce e vorba, nu există așa ceva”. Acest comportament este, probabil, o urmare a faptului că nu au voie să construiască nimic deocamdată din mai multe motive.

Cine este investitorul misterios

Societatea Minerva SA aparține omului de afaceri Aurel Muntean, cel mai bogat sibian din TOP Forbes 500 Miliardari. Afaceristul a fost fotbalist la FC Inter Sibiu și Sportul Stundețesc în anii 80’ și a devenit miliardar prin afaceri comerciale și turistice. Muntean deține Magazinul Victoria şi Halele Unirea din București, Hotelul Împăratul Romanilor şi centrul comercial Dumbrava din Sibiu, dar şi alte peste 400 de spaţii comerciale aflate în restul țării. Miliardarul este acționar direct în șase companii, dintre care la Salmad SRL – cu 100%, însă firmele sale se regăsesc în multe alte companii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite