EXCLUSIV Adrian Păunescu, şi bolnav, şi mai sărac: „Sunt disperat! Îmi caut de lucru“

0
0

„Voi rămâne acelaşi român loial şi în mizerie!“, a declarat fostul parlamentar care va fi afectat de recalcularea pensiilor speciale. După trei mandate de senator şi un venit lunar de circa 5.000 de lei, poetul Adrian Păunescu va rămâne cu o pensie ciuntită.

Adrian Păunescu se gândeşte să-şi caute alte locuri de muncă deşi are 67 de ani şi probleme cu sănătatea.

Poetul caută soluţii doar pentru a-i oferi fiicei sale un viitor sigur. „Este ca o pedeapsă a acestor bande de ticăloşi şi în ciuda stării precare de sănătate pe care o am va trebui să muncesc în alte direcţii. Să-mi caut de lucru“, a declarat astăzi, pentru Adevărul de Seară, Adrian Păunescu.

CITEŞTE ŞI

Pensiile speciale au fost hăcuite. Fostul senator Plătică a pierdut 4.100 de lei din pensia lunară!

„Lăcătuş sau pescar nu am fost, iar aviator degeaba mă fac“

Întrebat la ce fel de soluţii se gândeşte, acesta a precizat că cel mai probabil va încerca să-şi caute ceva de lucru într-o televiziune sau un radio. „Doar asta ştiu să fac-gazetărie. Lăcătuş sau pescar nu am fost, iar aviator degeaba mă fac. Sunt disperat!“, a mărturisit poetul.

El a repetat faptul că îşi doreşte ca fiica sa care este eminentă, în anul II la Facultatea de Limbi Străine să poată ajunge în Portugalia şi Spania întrucât a câştigat un concurs şi a fost trimisă în cele două ţări.

„Toate staţiile de epurare ale organismului meu au probleme“

Pe lângă faptul că nu-şi va permite să-şi plătească cheltuielile lunare ale casei, Adrian Păunescu se plânge şi de faptul că necesită un tratament destul de costisitor.

Desprea starea sa de sănătatea însă nu doreşte să divulge amănunte. „Toate s-au scumpit şi trebuie să fac tratament. Mi-am făcut nişte investigaţii şi, să spunem, toate staţiile de epurare ale organismului sunt cu probleme. Sunt tratabile problemele“, a spus Adrian Păunescu.

Peste 5.500 de foşti parlamentari, piloţi civili, foşti lucrători în aparatul diplomatic, personal de specialitate din instanţe şi de foşti consilieri de conturi  vor primi de la jumătatea acestei luni pensiile speciale diminuate după recalculare.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri