Droguri la o școală din centrul Bucureștiului: eleve de 14 ani, ajunse la spital

0
Publicat:

Trei eleve de la Școala Centrală au ajuns ieri la spital după ce au fumat în curtea școlii o țigară cu substanțe interzise. Profesorii au fost cei care au anunțat serviciile de urgență.

Fetele au recunoscut că au fumat o țigară cu droguri Foto: Arhivă
Fetele au recunoscut că au fumat o țigară cu droguri Foto: Arhivă

Elevele de 14 ani au fost duse la Spitalul de urgență ”Grigore Alexandrescu”, secția de toxicologie, urmând a fi externate astăzi.

În urma incidentului, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat pentru Edupedu că spațiile din preajma Școlii Centrale vor fi supravegheate video. Montarea camerelor se va face pe cheltuiala Ministerului Educației. 

Potrivit directorului instituției de învățământ, Lucian Popa, în școală și în curtea acesteia există camere de supraveghere, există pază, iar accesul elevilor pe poarta școlii se face în baza carnetului de elev. Directorul a mai spus însă că nimeni nu are dreptul să-i percheziționeze pe elevi, astfel că nu se știe cu ce intră ei în școală.

Popa a mai spus că a făcut solicitare doi ani la rând la Consiliul local al Sectorului 2 pentru a se monta camere de supraveghere în proximitatea școlii, dar i s-a spus că nu sunt bani.

La această școală învață elevi de clasa I până la clasa a XII-a. 

Scade tot mai mult vârsta consumului

Medicii atrag atenția că un consum de substanțe interzise la această vârstă are efecte devastatoare asupra creierului. Totodată, pare că tinerii se apucă de droguri la vârste tot mai mici. 

Secretarul de stat, Sorin Ion, a mai spus într-o declarație la TVR că multe dintre școlile unde se întâmplă astfel de incidente nu le raportează, pentru că, de cele mai multe ori ele se produc în prozimitatea unității de învățământ și nu în perimetrul acesteia. ”Repet, de cele mai multe ori. Asta înseamnă că nu exclud”, a punctat secretarul de stat.

La rândul său, președintele Consiliului Național al Elevilor, Robert Avram, a explicat tot la TVR că școlile preferă să nu raporteze situații ca să nu-și păteze prestigiul. ”Nu vrea nimeni să audă că în şcoala respectivă se aude că se consumă droguri. Lucrurile nu merg aşa. Aşa nu tratezi decât efectul şi nu cauza. Trebuie să vezi de ce se întâmplă lucrurile astea, de ce consumă tinerii droguri, cum ajung în posesia lor. Atunci când sunt întrebaţi, aflăm că le procură inclusiv de prin şcoală, ori asta nu este posibil”, a mai spus reprezentantul elevilor.

În urma incidentului de la Școala Centrală, polițiștii Secției 6 și cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au început o anchetă.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite