Toni Greblă, avertisment privind consumul de droguri: Fenomen scăpat de sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, susţine că, la nivelul Bucureştiului, unul din şase locuitori a consumat droguri măcar o dată, potrivit statisticilor.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă Foto: Guvernul României
Prefectul Capitalei, Toni Greblă Foto: Guvernul României

După părerea mea, pe termen mediu și lung, problema traficului și a consumului de droguri este una din cele mai îngrijorătoare probleme (…)

Acum a devenit un fenomen de-a dreptul îngrijorător, și văd că nici opinia publică și nici instituțiile statului nu acționează așa cum ar trebui. Mă refer la toate instituțiile statului, pentru că această problemă nu poate fi rezolvată de o singură instituție (…) De la familie și până la CSAT, toți trebuie să fim implicați și să avem o acțiune bine țintită pentru a diminua traficul”, a precizat prefectul Capitalei, Toni Greblă,  la emisiunea„Cu Gândul la București”

Unul din şase locuitori ai Capitalei, măcar o dată a consumat droguri

Instituțiile statului trebuie să ofere cadrul pentru ca cei care au început să consume droguri să poată să se lase de acest obicei foarte periculos. Nu s-a conturat un cadru, unde cei dependenți să poată fi reintroduși în societate. Este un fenomen scăpat de sub control. Statisticile ne arată că unul din șase locuitori ai Capitalei, măcar o dată a consumat droguriSubstanțele psihoactive sunt mult răspândite în rândul tinerilor, de la vârste foarte fragede, 14, 13 ani. Este motivul pentru care în colegiul prefectoral am adoptat un protocol de colaborare în plan local pe atribuțiile pe care le au instituțiile deconcentrate la nivelul municipiului București, încercând să amortizăm partea de conștientizare”, a mai declarat Toni Greblă.

Prefectul Capitalei a menţionat şi care sunt în prezent drogurile „la modă” în București și care fac ravagii în rândul tinerilor.

„La mare modă acum sunt, la modă în sensul cel mai urât posibil, substanțele psihoactive, unde puterea de imaginație în a realiza astfel de combinații, este practic nelimitată, și fiecare pune în punguța aceea ce găsește la mână (…) Această combinație, acest cocktail este de-a dreptul letal și distruge foarte repede creierul, nu trebuie mulți ani, astfel încât aceștia (cei dependenți – n.r.) devin aproape irecuperabili pentru societate.  Heroina a devenit foarte răspândită și ea, care este foarte periculoasă, iar cocaina a devenit foarte scumpă”, a precizat Toni Greblă.

Fostul social-democrat a fost numit în funcțiade prefect al Bucureștiului în mai 2022, el fiind încadrat în sistemul bugetarm, anterior, ca șef de secție la Consiliul Legislativ, funcție din care s-a suspendat. Spre deosebire de funcția de prefect, pe care o poate pierde la orice schimbare de Guvern sau printr-o altă decizie politică, poziția de la Consiliul Legislativ este un ape viață. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite