Restricții de trafic în zona Gării Băneasa. Încep lucrările pentru viitoarea stație de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă, traficul rutier va fi restricționat pe Șoseaua București - Ploiești, în zona Gării Băneasa - Fântâna Miorița, pentru a permite pregătirile lucrărilor la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa de pe Magistrala M6. Astfel, circulația se va desfășura pe două benzi pe fiecare sens.

foto semn de circulație trafic restricționat
Traficul din zona Gării Băneasa va fi restricționat începând din acest weekend FOTO Arhiva

Potrivit unui comunicat de presă al Metrorex transmis miercuri, pentru activitățile pregătitoare din cadrul contractului „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni)”, la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, din 29 iunie vor fi impuse restricții de trafic rutier.

Planul de deviere a circulației a fost aprobat de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Direcția Transporturi, Administrația Străzilor București și Brigada Rutieră București. Restricția de circulație va afecta Șoseaua București - Ploiești, în zona Gării Băneasa - Fântâna Miorița, și va consta în ocuparea a două benzi de circulație pe sensul de intrare în București (banda I și banda II). Traficul rutier se va desfășura pe două benzi pe fiecare sens al Șoselei București - Ploiești în zona menționată.

Operațiunile pregătitoare pentru devierea traficului se vor executa cu sprijinul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Conform Metrorex, Magistrala 6 va asigura legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația 1 Mai. Traseul va avea 14,2 kilometri și va cuprinde 12 stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

„Noua conexiune rapidă se adresează locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiștilor și turiștilor, îmbunătățind oportunitățile de activitate și călătorie, mediul și calitatea vieții. Noua linie de metrou va deservi o zonă cu cerere ridicată pentru transport rapid, sigur și eficient. De asemenea, siguranța în trafic se va îmbunătăți semnificativ”, adaugă reprezentanții Metrorex.

Proiectul Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni” este de utilitate publică și de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, asigurând nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans-european (TEN-T), finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite