Dezbatere pe tariful de parcare în Capitală

0
0

Bucureştenii interesaţi pot participa fizic sau online (prin intermediul platformei de videoconferinţă WebEx) la dezbaterea publică privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră, care va avea loc marţi, de la ora 12.00, la sediul ARCUB, din str. Lipscani nr. 84-90, informează Primăria Capitalei.

Tarifele pentru parcare ar putea fi modificate în București
Tarifele pentru parcare ar putea fi modificate în București

Propunerea de modificare mai vine și cu un abonament de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru riverani, în timp ce persoanele fizice care nu se înscriu în această categorie vor achita 25 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună.

În plus, cei care exploatează stații de încărcare pentru mașini electrice puse pe locurile de parcare ale municipalității vor avea de achitat o taxă fixă de 300 de lei lunar, dar și 0,15 lei pentru fiecare kw vândut. Totodată, se propune eliminarea gratuității pentru mașinile hibrid, facilitate oferită în 2016, și păstrarea acesteia doar pentru mașinile electrice.

Propunerea este ca tariful orar de parcare să se aplice de luni până vineri, între 8.00 și 20.00, în afara acestui interval parcarea urmând să fie gratuită, inclusiv în zilele cu sărbători legale. Excepție fac parcajele de pe Aviatorilor, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Doamnei, Domnița Anstasia, Dorobanți, Edgar Quinet, Eforie, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Sitraco, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Marriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pecăruș, Piața Libertății, Piața Victoriei, Piața Revoluției, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Splai, Tonitza, Piața Unirii, Piața Walter Mărăcineanu, Ziduri Moși, unde tariful se aplică de luni până duminică, între 8.00 și 20.00.

Ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu i-a invitat la rândul său pe cei interesaţi să participe la dezbaterea privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră. „Orice decizie importantă pentru oraş am luat-o împreună cu bucureştenii. Fie că a fost vorba de introducerea de sensuri unice, reguli pentru utilizarea trotinetelor sau organizarea licitaţiilor publice cu strigare pentru spaţii comerciale. Acum vin în faţa bucureştenilor cu o propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală, valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau persoane juridice). Proiectul este publicat deja pe site-ul Primăriei Capitalei şi mulţi dintre dumneavoastră v-aţi exprimat deja puncte de vedere”, a scris el pe Facebook, potrivit Agerpres.

Cu aceeaşi ocazie va fi dezbătut, între altele, şi proiectul de hotărâre care vizează ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice.

București


Ultimele știri
Cele mai citite