Cum s-ar putea modifica tarifele de parcare în Capitală

0
Publicat:

Potrivit unui proiect de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București pus în dezbatere publică, edilii Capitalei ar putea elimina tarifele de parcare diferențiate pe zone, cuprinse între 2,5 și 10 lei, și să aplice un tarif unic de 5 lei, pentru toate parcajele publice din oraș.

Tarifele de parcare din București s-ar putea modifica
Tarifele de parcare din București s-ar putea modifica

Propunerea de modificare mai vine și cu un abonament de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru riverani, în timp ce persoanele fizice care nu se înscriu în această categorie vor achita 25 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună.

Cei care exploatează stații de încărcare pentru mașini electrice puse pe locurile de parcare ale municipalității vor avea de achitat o taxă fixă de 300 de lei lunar, dar și 0,15 lei pentru fiecare kw vândut. Totodată, se propune eliminarea gratuității pentru mașinile hibrid, facilitate oferită în 2016 și păstrarea acesteia doar pentru mașinile electrice.

În fine, propunerea este ca tariful orar de parcare să se aplice de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, în afara acestui interval parcarea urmând să fie gratuită, inclusiv în zilele cu sărbători legale. Excepție fac parcajele de pe. Aviatorilor, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Doamnei, Domnița Anstasia, Dorobanți, Edgar Quinet, Eforie, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Sitraco, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Marriot, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pecăruș, Piața Libertății, Piața Victoriei, Piața Revoluției, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Splai, Tonitza, Piața Unirii, Piața Walter Mărăcineanu, Ziduri Moși, unde tariful se aplică de luni până duminică, între 8.00 și 20.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite