Demolarea teraselor din Herăstrău, la mila Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

concedii, delegând câte un reprezentant să dirijeze profiturile firmei.La majoritatea localurilor de pe malul lacului, ospătarii nu mai făceau faţă, ieri, afluxului impresionant de clienţi.

concedii, delegând câte un reprezentant să dirijeze profiturile firmei.
La majoritatea localurilor de pe malul lacului, ospătarii nu mai făceau faţă, ieri, afluxului impresionant de clienţi. Cei mai mulţi dintre reprezentanţii societăţilor comerciale care dezvoltă afaceri în parc nici nu aveau habar de deciziile primarului general Adriean Videanu. "Nu ştiam că urmează să fim demolaţi. Proprietarii sunt plecaţi în concediu şi nu ne-au anunţat că trebuie să ne facem bagajele. ştiam că s-au întâlnit ieri (n.red.- marţi) cu primarul general al Capitalei, dar, după discuţii, nouă nu ne-au spus nimic", ne-a declarat şeful de sală al celebrei terase-restaurant "La Fitze". La alte terase, chiar patronii au privit degajaţi viitorul afacerilor încropite la margine de lac. La complexul "Orhideea", din vecinătatea terasei "La Fitze", acţionarul majoritar al societăţii, Geta Pelmuş, a recunoscut că nu a dorit să participe la întâlnirea organizată de Adriean Videanu cu proprietarii teraselor din Herăstrău. "Firma noastră deţine autorizaţii şi, dacă ne-ar demola, cred că am muri. Toţi banii pe care i-am avut i-am investit aici. Deşi s-a produs o schimbare în România, micii întreprinzători sunt călcaţi în picioare...", s-a plâns Geta Pelmuş. şi reprezentanţii terasei "Mon Cher", întinsă mult deasupra lacului, au arătat că nu au motive să se teamă, în condiţiile în care deţin autorizaţii. Există însă şi oameni de afaceri care consideră îndreptăţit demersul iniţiat de primărie şi au recunoscut că, deşi li s-a eliberat autorizaţie de construire, aceasta a fost încălcată, terasele fiind "dezvoltate" cu mult peste limitele legale. "Am primit autorizaţie de construire, dar vă imaginaţi că am construit pe o suprafaţă mai mare. Ca s-o spunem pe drept, terasele pe care le administrez nu au canalizare, grup sanitar... Dar până acum nu ne-a tras nimeni la răspundere!", a afirmat managerul mai multor localuri de pe malul lacului, recomandat, simplu, ştefan.

Contravenienţi la Fisc
Din cei 35 de restaurante şi comercianţi din Herăstrău controlaţi de Garda Financiară duminică, 21 au fost găsiţi cu nereguli şi amendaţi, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 60.000 RON. Patru agenţi economici s-au ales cu suspendarea activităţii pe trei luni, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Comisarii Gărzii au confiscat şi 1.830 RON, principalele nereguli vizând neutilizarea aparatelor de marcat fiscale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite