Compania de Investii și Dezvoltare Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand de lipsă de interes pentru investiții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 SA acuză, printr-o scrisoare deschisă, lipsa de interes a primarului sectorului 1 pentru investițiile necesare aprobate pentru anul 2022 de către organele statutare ale companiei.

Acuzații ale Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 la adresa lui Armand FOTO:Inquam
Acuzații ale Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 la adresa lui Armand FOTO:Inquam

„Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 SA dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la lipsa de interes a primarului Sectorului 1 pentru investițiile necesare și oportune, aprobate pentru anul 2022 de către organele statutare ale Companiei, Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor. Conducerea companiei a întreprins în mod pro-activ demersuri pentru inițierea, clarificarea și rezolvarea aspectelor de natură administrativă, financiară și/sau legală pentru a implementa planul său de investiții, încercând să comunice cu executivul Primăriei Sectorului 1 prin toate căile de dialog instituțional, dar, din păcate, acțiunile nu au produs nicio reacție concretă. Prin urmare, sperăm că, prin suita de comunicări publice privind proiectele puse pe masa edilului și nesoluționate, să provocăm o acțiune responsabilă și imediată a acestuia” , se arată în scrisoarea deschisă a Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A.

Compania a atras atenția cu privire la starea avansată de degradare a Teatrului Nicolae Bălcescu din Parcul Bazilescu.

„Ignorarea de către primarul Sectorului 1 a punctelor de vedere și propunerilor Companiei ce țin de soluționarea legală a unor aspecte tratate neprofesionist și fără responsabilitate de conducerea anterioară a acestei unități, face ca - în acest moment - lucrările prevăzute și bugetate să nu poată fi demarate”, susține sursa citată. 

Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A transmite că proiectul de restaurare a Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” este blocat și solicită primăriei de sector să revizuiască indicatorii tehnico-economici. 

Prin intermediul scrisorii deschise, Compania anunță că proiectantul a modificat pro bono indicatorii tehnico-economici, dar nu și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) deoarece „modificarea acestuia presupunea practic modificarea planşelor desenate, ceea ce ar fi implicat costuri adiţionale".

„Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A. a demarat lucrările, fără să semneze un contract de proiectare şi execuţie cu beneficiarul investiţiei, respectiv cu Primăria Sectorului 1. Astfel, conducerea Companiei din acea perioadă, prin domnul director general Răzvan Draghia, nu a ţinut cont de prevederile Hotărârii nr. 211 a Consiliului Local al Sectorului 1 din 30 iulie, fapt ce a dus într-un final la blocarea obiectivului de investiţii. Ţinând cont de creşterile semnificative ale preţurilor din ultima perioadă, Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 S.A. i-a solicitat în repetate rânduri Primăriei Sectorului 1 revizuirea indicatorilor tehnico-economici, cel mai recent prin adresa din data de 31.05.2022", se arată în document.

Potrivit Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A, compania a solicitat Primăriei Sectorului 1 semnarea unui contract de proiectare și execuție, pentru continuarea lucrărilor în condiții de legalitate. 

„Scrisoarea deschisă este o alternativă la dialogul formal şi informal, practicat de Companie cu scopul deblocării investiţiei - fără niciun rezultat până în prezent - cu speranţa că Primăria Sectorului 1 nu va mai întârzia deliberat demararea proiectului de consolidare, modernizare şi restaurare", precizează compania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite