Ce condiții trebuie să îndeplinească ucrainenii din Sectorul 3 pentru sumele forfetare

0
Publicat:

Primăria Sectorului 3 explică cum și în ce condiții vor putea primii ucrainenii sumele fortefare. 

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă, familiile şi persoanele singure beneficiază de suma forfetară lunară până la finalul anului 2023, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare. O persoană singură primeşte 750 de lei/lună, iar o familie 2.000 de lei/lună. Suma este acordată din bugetul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

„Se aplică prevederile HG nr. 368/2023 pentru stabilirea cuantumului, condiţiilor şi a mecanismului de acordare a sumelor forfetare potrivit OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina”, se aartă în comunicat.

Condiții

Persoana sau familia trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

a) deţinerea copiei permisului de şedere pentru beneficiarii Deciziei de punere în aplicare 382/2022 a Consiliului Uniunii Europene, eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, al solicitantului, precum şi al fiecărui membru al familiei, după caz;

b) extras de cont bancar deschis la o societate bancară de pe teritoriul României, pe numele solicitantului;

c) solicitantul şi membrii familiei acestuia, care îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadraţi în muncă pe teritoriul României, să fie încadraţi în muncă

Observaţie: pentru validarea informaţiilor în aplicaţia informatică (FORFETAR), privind încadrarea în muncă pe teritoriul României, este necesară actualizarea datelor în REVISAL de către angajator, cu trecerea CNP-ului emis de Inspectoratul General pentru Imigrări, ce se regăseşte pe permisul de şedere;

d) să aibă înscrişi copiii minori care îndeplinesc condiţiile pentru a frecventa o formă de învăţământ preuniversitar, în grupe/clase/formaţiuni de studiu: în calitate de antepreşcolari, preşcolari ori elevi; sau în calitate de audienţi; sau care frecventează activităţi educaţionale din oferta altor instituţii/organizaţii, precum hub-uri sau centre educaţionale organizate în unităţi de învăţământ de către autorităţi ale administraţiei publice locale sau organizaţii neguvernamentale din zonele cu un număr mare de beneficiari ai Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382, centre Blue Dot, palate şi cluburi ale copiilor, centre comunitare de învăţare permanentă, centre educaţionale pentru preşcolari, şcoli de artă ori centre culturale.

Excepții de la îndeplinirea condiţiilor fac persoanele care urmează o formă de învăţământ superior acreditată la zi în România; persoanele cu dizabilităţi care prezintă certificate de încadrare în grad de handicap eliberate de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din România; persoanele cu vârsta peste 65 de ani; persoana care are în creştere sau în îngrijire un copil cu vârsta până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap.

Nu se acceptă cereri pentru lunile anterioare, solicitanţii depun, în primele cinci zile lucrătoare ale fiecărei luni, o cerere pentru luna în curs.

Cererile se depun exclusiv online prin intermediul serviciilor electronice din site-ul instituţiei www.primarie3.ro, împreună cu documentele necesare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite