Cauza morţii bărbatului implicat în bătaia din Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INML a stabilit, în urma necropisie, că decesul bărbatului implicat în bătaia din Piaţa Constituţiei a fost cauzat de o hemoragie cerebrală cauzată de lovire cu un corp dur.

Poliţia Capitalei a informat că INML a încheiat necropsia bărbatului care a murit ca urmare a violenţelor din Piaţa Constituţiei. Medicii legişti au stabilit că decesul a fost cauzat de o hemoragie cerebrală cauzată de lovirea cu un corp dur, bărbatul având şi alte leziuni pe spate şi membre. 

„La INML s-a încheiat necropsia persoanei decedate ieri, pe raza Sectorului 5. S-a concluzionat ca decesul a fost cauzat de o hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unui traumatism al extremităţii cefalice, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu un corp dur. Celelalte leziuni constatate, la nivelul spatelui şi membrelor, s-au putut produce prin lovire cu un corp dur. Pe corpul persoanei decedate nu au fost identificate alte leziuni”, a informat Poliţia Capitalei, conform Mediafax.

Cum a ajuns Piaţa Constituţiei locul de răfuială al clanurilor mafiote

Piaţa din faţa Parlamentului, dar şi sediilor SRI şi a Parchetului General a devenit duminică noaptea câmpul de luptă a două bande rivale care, potrivit unor surse judiciare, s-au întâlnit în piaţă pentru a negocia pe un teren neutru. „Discuţiile” s-au încheiat însă cu o bătaie cu bâte şi săbii şi chiar focuri de armă, în urma cărora un bărbat de 30 de ani şi-a pierdut viaţa iar un altul a suferit un traumatism cranio-cerebral. „Cea mai probabilă ipoteză este că vorbim de o întâlnire programată ce a degenerat, sfârşind într-o reglare de conturi”, au declarat surse judiciare. O ipoteză similară a fost susţinută şi de către Iulian Surugiu, Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, care a declarat că scandalul a pornit după ce bandele rivale nu s-au înţeles la bani. „Brigada de Poliţie rutieră are o patrulă post fix în Piaţa Constituţiei pentru a nu se mai face curse de maşini acolo. Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în faţa Palatului Parlamentului pentru că e lumină şi pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul e că ei au făcut trafic de persoane şi au trimis în Germania de data asta şi nu s-au înţeles la bani”, a spus Surugiu.

Zeci de persoane audiate de Poliţia Capitalei

Poliţia Capitalei a continuat luni cercetările în acest caz, audiind zeci de persoane implicate, autorităţile declarând că abia la finalul cercetărilor vor lua o decizie cu privire la reţinerea unor suspecţi, doar după ce „vor avea imaginea completă a celor întâmplate”. „Se continuă procesul de ridicare a imaginilor de pe camerele de supraveghere. La faţa locului, a fost găsit un tub, cel mai probabil de la un pistol cu gaze şi de asemenea un încărcător gol, de asemenea, tot de la un pistol cu gaze. Au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continuă şi la acest moment. Abia la finalul acestora anchetatorii vor lua o decizie cu privire la o eventuală reţinere. Autorităţile nu se grăbesc, asemenea unui puzzle, vor să aibă imaginea completă a evenimentelor”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Martorii au declarat că au auzit trei focuri de armă trase şi au descris scenele de groază petrecute dumincă seară. „Eram aici în zonă, locuiesc în faţa SRI. Au venit cu bâte, s-au luat la bătaie aici, s-au năpustit unii asupra altora cu împuşcături, cu cartuşe, cu încărcătoare pe stradă, toţi oamenii din zona ne-am speriat”, a declarat un martor. 

La faţa locului au venit mai multe echipaje de poliţie de pe raza sectorului 5 şi ale Brigăzii Rutiere, dar şi medici. Aproximativ o oră au încercat cei de la SMURD să-i salveze viaţa bărbatului care a căzut la pământ, rănit, în urma bătăii, însă fără succes. Trupul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală. Un alt tânăr a fost transportat de urgenţă la spital.

Comnisie MAI pentru modul în care este păzită zona

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat luni, în contextula cestui caz, formarea unei comisii de anchetă pentru a verifica modul de gestionare a ordinii publice în Piaţa Constituţiei. Criticii spun însă că măsura este una pur de imagine, cauza principală fiind lipsa resurselor. „Nu fac decât să cheltuie nişte bani să afle ce ştie toată lumea. Nu există resurse să ţină echipaje de patrulare în stradă. Nu putem vorbi de acţiuni pro-active, când echipajele care există sunt menţinute pentru a răspunde la 112. Este un nou caz ce demonstrează subfinanţarea poliţiei”, a declarat Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite