Catedrala Mântuirii Neamului se înalţă pe zi ce trece. Cât mai durează lucrările la cel mai mare lăcaş de cult al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Neamului FOTO Basilica.ro
Catedrala Neamului FOTO Basilica.ro

Catedrala Mântuirii Neamului, unul dintre cele mai controversate lăcaşe de cult din România, capătă contur pe zi ce trece.

Pe Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările înaintează la fac continuu. Se lucrează în continuare între cotele +18 - +27, precum şi între cotele +27 - +36.

„Datorită vremii a trebuit să luăm pauze mai dese, să suplimentăm cantitatea de apă. În continuare, se lucrează la armătura rigidă de la +27 la +36, se înalţă zidăriile la abside pe exterior şi pe interior la navele laterale. De asemenea, se lucrează şi la armătura flexibilă de la Altar, între cotele +18 şi +27“, a declarat, pentru TRINITAS TV, inginerul Vlad Florin Popescu, responsabil de execuţie, potrivit site-ului catedralaneamului.ro.

BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut

În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cele care au vizat realizarea infrastructurii, acestea s-au încheiat în primăvara anului 2013.

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, preciza Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în primăvara anului trecut.

image

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

Pe aceeaşi temă:

Cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului şi de unde vin banii pentru lucrări

FOTO Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenţă, gata la sfârşitul lui aprilie. Imagini din interior

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite