FOTO Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenţă, gata la sfârşitul lui aprilie. Imagini din interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de ştiri a Patriarhiei Române a anunţat, miercuri, că o etapă importantă din construirea Catedralei Neamului va fi în curând finalizată. Subsolul 1 şi întreaga structură de rezistenţă a edificiului este la câteva săptămâni de terminare.

Astfel, echipele de muncitori lucrează la finalizarea plăcii de la cota minus 0,10 metri, element care va încheia subsolul 1, precum şi întreaga structură de rezistenţă a edificiului, informează "Ziarul Lumina".

Acest pas semnifică totodată încheierea unei etape importante din construcţia edificiului. „Stadiul lucrărilor prevede turnarea până la sfârşitul săptămânii 1-7 aprilie 2013 a plăcii de la cota minus 0,10 metri. 

Această placă se va decofra peste vreo două-trei săptămâni, în jurul datei de 20-25 aprilie, când putem spune că este finalizată. Deci, la sfârşitul lunii aprilie, toată structura de rezistenţă până la cota minus 0,10 va fi finalizată integral“, a declarat inginerul Gabriel Năstase, pentru sursa citată.

Năstase este responsabilul tehnic cu execuţia lucrărilor din partea firmei constructoare. Acesta a mai spus că structura de rezistenţă se compune din radierul casetat, subsolurile 3, 2 şi 1 care au fost concepute şi construite pentru a prelua sarcinile lăcaşului şi pentru a rezista la seisme care depăşesc 8 grade pe scara Richter. 

„Structura de rezistenţă este compusă din radierul casetat, trei subsoluri şi plăci intermediare care au plecat de la cota minus 22 metri şi au ajuns la cota minus 0,10 metri. Toată structura de beton şi confecţie metalică este realizată ca un tot, pentru că această catedrală se va ridica undeva la 127,5 metri înălţime şi structura este construită de aşa natură încât să reziste la toată încărcătura pe toată înălţimea edificiului, precum şi la seismele care sunt caracteristice zonei Bucureştiului“, a spus ing. Gabriel Năstase.

Odată cu finalizarea propusă pentru sfârşitul lunii aprilie, se va pune şi termina şi planşeul casetat al Sălii Polivalente, sală care are o suprafaţă de 1.684 de metri pătraţi care, la rândul ei are mai multe componente specifice complexe: bolţi, arcade, coloane, holuri de acces, mai arată sursa citată. În jurul sălii sunt două plăci intermediare care fac legătura cu celelalte încăperi de la subsolurile 2 şi 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite