Capitala va avea un hub prin care vor fi digitalizate serviciile de management urban și de mobilitate urbană

0
Publicat:

Nicușor Dan a anunțat duminică, 10 martie, printr-o postare publicată pe Facebook că Bucureștiul va dispune de un hub prin care vor fi digitalizate serviciile de management urban și de mobilitate urbană.

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / George Călin (Arhivă)

Primarul Capitalei a precizat în postarea cu pricina că „vom avea propriile platforme digitale, care vor fi corelate cu platforma națională - Observatorul Teritorial Național. 

Pentru acest proiect, am semnat anul trecut cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanțare, prin PNRR, de 5.858.013 lei”.

Proiectul va fi implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Zonei Metropolitane București (ADIZMB), ca urmare a unui protocol convenit cu municipalitatea, aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Hub-ul va asigura o monitorizare și o coordonare integrată a aspectelor ce țin de îmbunătățirea mobilității urbane și implicit a celor legate de calitatea vieții și a aerului. 

Concret, vom actualiza baza de date urbane a Municipiului București și vom realiza o platformă de date deschise în domeniul mobilității urbane și urbanismului. Totodată, vom pune în funcțiune o platformă pentru comunicarea cu cetațenii și formarea inițiativelor. De asemenea, vom realiza o platformă de servicii publice urbanistice. 

Observatorul Teritorial va integra informațiile cuprinse în documentațiile de amenajarea teritoriului și urbanism, în special cele din planurile urbanistice generale și PUZ, pentru a sprijini autoritățile și toți factorii interesați în fundamentarea deciziilor legate de planificare teritorială”, se arată în postarea cu pricina. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite