Nicușor Dan avertizează că fără buget Primăria va intra în blocaj iar 7.000 de salariați vor primi luni 25 % din salarii

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul săptămânii viitoare, scrie Agerpres.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan FOTO: Facebook
Primarul Capitalei, Nicușor Dan FOTO: Facebook

Edilul a declarat, într-o emisiune la Digi 24, că va continua, vineri, discuţiile cu grupurile din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, subliniind necesitatea adoptării cât mai urgente a bugetului pentru ca primăria să iasă din blocaj.

„Continuăm discuţiile, eu sunt gata să discutăm. (...) Situaţia nu se poate prelungi prea mult, pentru că deja cei 7.000 de salariaţi din primărie şi din instituţiile subordonate luni vor aştepta să-şi primească salariul şi vor vedea că vor primi 25%, toţi banii pe care i-am mai găsit în primărie azi. Pe 8, mâine, ar fi trebuit să primim 400 - 500 de milioane pentru toate cheltuielile, inclusiv salariile din companii. N-o să-i primim pentru că nu avem buget şi atunci trebuie să rezolvăm foarte, foarte repede problema asta. Eu aş vrea mâine, cred că e nerealist mâine, dar luni cel târziu, ca oamenii să îşi primească salariile şi multe altele, factura la iluminatul public, o să vină factura de la transportul public care cuprinde şi salariile la şoferi şi vatmani şi motorina şi toate astea. Sunt mentenanţe, sunt spitale care au nevoie de medicamente. Toate cheltuielile curente trebuie plătite. Nu putem să funcţionăm fără buget”, a spus Nicuşor Dan.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Varianta de buget propusă a a întrunit doar 19 voturi „pentru” , patru „împotrivă” şi 17 abţineri. Voturile „pentru” au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite