Bucureşti: B-117-VAY, primul număr de înmatriculare cu trei cifre din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pune la dispoziţia bureştenilor noile plăcuţe de înmatriculare formate din combinaţii de câte trei cifre şi trei litere (B-000-AAA). Primul bucureştean care a solicitat noile numere de înmatricularte a fost chiar şeful atelierului în care se fac plăcuţele, Ionel Vai.

DRPCIV a luat decizia de a adăuga o cifră pe plăcuţele de înmatriculare deoarece combinaţiile de câte două cifre sunt aproape de epuizare.
Primul şofer care şi-a luat numere noi a fost chiar unul dintre oamenii care lucrează la fabricarea acestora.

Este vorba de Ionel Vai, şeful atelierului de plăcuţe de înmatriculare. El şi-a ales numărul B-117-VAY. „Am ales aceast combinaţie, pentru că am vrut să port numele de familie şi pe maşină”, a spus proprietarul numărului inedit.

15 milioane de noi înmatriculări


Pentru că mai sunt disponibile aproximativ 200.000 de combinaţii din două cifre, vechile numere se vor elibera în continuare în regim normal, iar noile plăcuţe, formate din combinaţii de câte trei cifre, se vor elibera doar dacă sunt solicitate.

„Noi vom continua să eliberăm numere de înmatriculare formate din combinaţii de câte două cifre şi trei litere până când acestea se vor epuiza. Estimăm că acest lucru se va întâmpla pe la sfârşitul anului acesta. Noile plăcuţe se eliberează doar preferenţial, iar preţurile sunt neschimbate“, a declarat şeful DRPCIV, Dan Moşescu.

El a adăugat că nu este necesară schimbarea vechilor plăcuţe, ba chiar îi îndeamnă pe bucureşteni să nu se înghesuie în faţa ghişeelor doar pentru un moft.

„În Bucureşti sunt peste 1.200.000 de plăcuţe cu două cifre. Acestea sunt valabile şi nu se vor schimba. De acum, în Capitală vor circula maşini cu numere de înmatriculare formate din combinaţii de câte două şi de câte trei cifre“, a zis Moşescu.  

De altfel, azi, la atribuirea noilor plăcuţe de înmatriculare, nu s-au înghesuit mulţi şoferi. Reprezentanţii  DRPCIV explică faptul că majoritatea bucureştenilor nu au aflat de noul sistem şi că de aceea ghişeele nu au fost foarte solicitate. Prin combinarea celor trei cifre şi a celor trei litere sunt pot face 15 milioane de noi înmatriculări.

„De acum, în Capitală vor circula maşini cu numere de înmatriculare formate din combinaţii de câte două şi de câte trei cifre

Dan Moşescu
Şeful DRPCIV  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite