Bucureştenii din zona Mircea Vodă scapă de cablurile aeriene. Prima etapă a proiectului Netcity se încheie în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest weekend se va încheia prima etapă a proiectului Netcity FOTO Arhiva Adevărul
În acest weekend se va încheia prima etapă a proiectului Netcity FOTO Arhiva Adevărul

Reprezentanţii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), prin Direcţia de Utilităţi Publice, au anunţat că vor înlătura cablurile aeriene din zona Mircea Voda din Capitală, în noaptea de 30 spre 31 august. Astfel, va lua sfârşit prima etapă a proiectului Netcity.

Finalizarea primei etape a proiectului Netcity va avea loc în noaptea de 30 spre 31 august şi a presupus realizarea a 880 de kilometri de canalizaţie construită pe 1.382 de străzi, un numar de 11.230 de clădiri branşate la reţea şi peste 330.000 de locuitori care beneficiază de servicii prin intermediul acesteia. Odată cu încheierea primei etape, vor fi înlăturate cablurile aeriene din zona Mircea Vodă a Capitalei.

Netcity este o reţea subterană de fibră optică înfiinţată la iniţiativa PMB pentru eliminarea cablurilor aeriene de pe stâlpii furnizorilor de electricitate şi ai regiei de transport în comun.

Proiectul Netcity a fost demarat în luna iunie a anului 2008 pe baza unui contract de concesiune pe 49 de ani a reţelei de fibră optică din Bucureşti. Acesta a fost realizat între municipalitate şi UTI Systems, iar finanţarea, de peste 300 de milioane de euro, este asigurată integral de Netcity Telecom, companie de proiect în cadrul UTI.

Reţeaua urmează să fie închiriată operatorilor Telecom, iar după finalizarea contractului de concesiune va intra în proprietatea Primăriei, care între timp încasează o redevenţă anuală în valoare de 12% din veniturile asociate inchirierii de infrastructură.

Pe aceeaşi temă:

Netcity: Neplata chiriei pentru cablurile de pe stâlpi a adus Capitalei pierderi de 20 milioane euro

Scandalul cablurilor îngropate sub asfalt continuă: Primăria Capitalei nu vrea să schimbe cerinţele de acces la Netcity şi contestă în instanţă avizul ANCOM

Scandal pe cablurile de sub pământ. Asociaţia furnizorilor de internet acuză Netcity de abuzuri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite