BOR, despre legalizarea prostituţiei în România: „Ar duce la subminarea demnităţii umane, creşterea divorţurilor şi a traficului de persoane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituţia nu poate fi legalizată în România, susţine BOR FOTO Adevărul
Prostituţia nu poate fi legalizată în România, susţine BOR FOTO Adevărul

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a emis un comunicat de presă, miercuri, pe 29 mai, ca o replică la un articol scris recent de un cotidian online pe tema legalizarea prostituţiei în România. Reprezentanţii Bisericii sunt de părere că această măsură ar duce la creşterea numărului de divorţuri şi a traficului de persoane, la degradarea morală a societăţii şi la proliferarea unor boli.

Replica BOR a venit ca reaţie la materialul de presă postat pe pagina electronică a cotidianului Gândul, sub semnătura doamnei Sorina Ionaşc. Reprezentanţii Bisericii susţin că o astfel de măsură nu ar face decât să agraveze problemele şi-aşa existente şi nu ar duce, în niciun caz, la excluderea ei.

”Pe lângă faptul că prostituţia este contrară Sfintelor Scripturi şi învăţăturii Bisericii, o eventuală legalizare a acesteia va contribui la subminarea demnităţii persoanei, a unităţii şi integrităţii familiei, la creşterea numărului divorţurilor şi a traficului de persoane, la degradarea morală a societăţii şi la proliferarea unor boli”, scriu aceştia în comunicatul citat.

Reprezentanţii BOR consideră că acolo unde prostituţia este legală infracţionalitatea creşte, rata incidenţei unor boli specifice nu scade, iar prostituţia ilegală nu dispare. De asemenea, sănătatea sufletească şi fizică a persoanelor captive "acestei sclavii motivate financiar" le este afectată iremediabil. Totodată, este degradant şi umilitor ca persoana umană să devină un obiect tranzacţionat financiar.

Pe lângă aceste aspecte, BOR vorbeşte şi de imposibilitatea trecerii în legalitate a prostituţiei şi din cauza faptului că România a ratificat Convenţia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane şi a Exploatării prostituării altora” prin care ţara noastră se obligă să nu legalizeze prostituţia.

Pe aceeaşi temă:

Prostituţie la 15 ani: o minoră a fost prinsă în timp ce îşi oferea serviciile sexuale pentru 40 de lei

Poliţiştii bucureşteni fac percheziţii la o grupare specializată în prostituţie şi proxenetism

Maratonuri sexuale şi prostituate celebre în Bucureştiul de altădată.  Casa de Piatră, cartierul plin cu bordeluri unde se stătea la coadă sâmbăta şi duminca

Autorităţile britanice au arestat două românce suspectate de trafic de persoane şi proxenetism

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite