Bărbat reținut de polițiști în Capitală, după ce a încălcat un ordin de protecție

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost reținut de polițiști, în București, pentru că a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa. Bărbatul a fost, de asemenea, acuzat de distrugere.

masina politie foto politia romana

"Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost reținut de polițiști, în București, pentru că a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa. Bărbatul a fost, de asemenea, acuzat de distrugere", se arată într-un comunicat IGPR.

Potrivit autorităților, incidentul a avut loc în jurul orei 23.45, dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că un dispozitiv electronic de supraveghere montat bărbatului în cauză a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4.

Poliția a luat atunci legătura cu bărbatul, căruia i s-a comunicat să rămână la locația respectivă, pentru că la fața locului urma să ajungă un echipaj de poliție.

Bărbatul a refuzat, însă, aceste indicați și a plecat cu autoturismul, având asupra sa atât telefonul mobil personal, cât și terminalul mobil și sistemul electornic de supraveghere.

În același timp, un echipaj de polițiști de la Secția 23 a mers la adresa persoanei care a cerut ordin de protecție împotriva bărbatului, pentru a se asigura că aceasta este în afara oricărui pericol. 

Ulterior, bărbatul a parcat mașina în dreptul unei locații, unde a aboandonat telefonul mobil și sistemul electronic de supraveghere. 

" În jurul orei 01.00, a ajuns pe strada de domiciliu a persoanei protejate, moment în care a fost depistat de către polițiștii Secției 23 Poliție (...) Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant la momentul depistării, s-a procedat la imobilizarea sa, cu respectarea dispozițiilor legale", au mai transmis polițiștii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și condus la audieri. Ulterior, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către Secția 23 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcare a ordinului de protecție emis de o către instanță și distrugere. 

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite