O femeie a fost ucisă de soț la doar câteva luni după ce i-a fost refuzată cererea pentru un ordin de protecție

0
Publicat:

O femeie din județul Mureș a încercat să obțină, în luna februarie, un ordin de protecție împotriva soțului său agresiv, însă Judecătoria Reghin i-a respins această cerere. La mai puțin de șase luni, femeia a fost ucisă chiar de către persoana împotriva căreia dorea ordin de protecție.

foto bandă de poliție galbenă cu textul „Poliția, nu treceți”
O femeie a fost ucisă de soț la doar câteva luni după ce nu i s-a acordat un ordin de protecție

Înainte de cererea depusă în luna februarie, femeia a mai avut un ordin de protecție împotriva soțului violent, care expirase. Judecătorul care a decis că cererea trebuie resprinsă a motivat acest lucru astfel: „existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecţie, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat”.

Reprezentantul femeii a solicitat instanţei „să constate că se impune emiterea unui nou ordin de protecţie, întrucât în lipsa în lipsa unor măsuri, ar fi afectată integritatea psihică şi fizică a victimei, iar aceasta ar fi pusă în pericol, în sensul că pârâtul are un comportament periculos atunci când consumă băuturi alcoolice, acest lucru rezultând din probatoriul administrat. În continuare reprezentantul reclamantei susţine că pârâtul nu a respectat ordinul de protecţie emis anterior, a căutat pe reclamantă la telefon, nu numai pentru a cădea de acord cu anumite programe de întâlnire cu copiii sau de vizitare a locuinţei în lipsa reclamantei, ci şi pentru alte motive, inclusiv reclamaţii, reproşuri, injurii”, se arată în hotărâre.

Indiferent de rezultatul anchetei penale, prezumţia de nevinovăţie obligă instanţa să lase aflarea adevărului în sarcina organelor de urmărire penală, care, au posibilitatea de a restricţiona libertatea pârâtului în modul prevăzut de măsurile preventive restrictive sau privative de libertate din procesul penal.

Patru luni mai târziu, însă, într-un nou acces de furie, bărbatul a ucis-o pe femeie. Pe 19 iunie, Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile.

Acum, bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului. Informația a fost publicată pentru prima data de publicația locală clujust.ro.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite