ASPA: Doi câini adulţi şi un pui, capturați luni în zona Lacul Morii din Capitală

0
Publicat:

Angajații autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au capturat luni, din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost ucisă, doi câini adulţi şi un pui, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu.

ASPA a capturat mai mulți câini la Lacul Morii. FOTO Facebook
ASPA a capturat mai mulți câini la Lacul Morii. FOTO Facebook

Potrivit acestuia, unul dintre câinii adulţi a fost prins prin tranchilizare la distanţă, iar ceilalţi de pe străzile adiacente câmpului.

În total, 13 câini au fost capturaţi, luni, în Bucureşti.

Duminică, reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au prins,  în zona Lacul Morii, 12 câini şi doi pui. Animalele nu aveau microcip.

Probe pentru pentru a se stabili dacă sunt cei care au ucis-o pe femeie

 Câinii capturați au fost duși la adăpostul ASPA Bragadiru. Patru dintre ei fac parte din grupul celor identificați pe câmp, fiind tranchilizați de la distanţă. Acestora le-au fost prelevate probe de către poliţişti, pentru a se stabili dacă sunt cei care au ucis-o pe femeie.

Ceilalți câini, printre care şi un metis de amstaff, au fost ridicaţi de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roşu, Calea Giuleşti şi strada Fântâna Domnească.

Amintim că, în primele  48 de ore de la incident, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și Poliția Locală  și-au pasat  responsabilitatea pentru moartea cumplită a Anei, care a fost sfâșiată de o haită de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Bucureștiului.

Prima instituție este responsabilă cu monitorizarea și strângerea câinilor maidanezi, iar cea de-a doua ar trebui să-i amendeze pe stăpânii care nu și-au microcipat și sterilizat animalele sau care nu îi țin pe proprietăţi private bine îngrădite.

Anchete

Mai multe anchete au fost declanșate după atacul de sâmbătă dimineața de pe Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei, unde o femeie de 43 de ani a fost ucisă de o haită de câini comunitari. Pe de o parte, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem pentru omor din culpă, iar pe de altă parte, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că a demarat o anchetă la Poliţia Locală Sector 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite