Mărturia unui angajat la un adăpost de animale. Problema câinilor de luptă abandonați pe câmpurile din jurul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia petrecută în zona Lacului Morii deschide Cutia Pandoriei, aducând în prim-plan devăluiri cutremurătoare. Un bărbat din București, angajat al unui adăpost de câini spune că în zona în care a fost ucisă Ana Oros bântuie o rasă periculoasă.

Câmpul pe care și-a găsit sfârșitul Ana Oros FOTO Inquam Photos Sabin Cîrstoveanu
Câmpul pe care și-a găsit sfârșitul Ana Oros FOTO Inquam Photos Sabin Cîrstoveanu

Pe pagina sa de socializare, bărbatul povestește cum stau lucrurile, de fapt. Câini periculoți, crescuți pentru lupte, pariuri sau, pur și simplu, intimidare, ajung să bântuie în zonele de lângă Lacul Morii, după ce stăpânii lor îi abandonează. Mihai Dragolea vorbește chiar de afaceri ilegale, o adevărată rețea de ilegalități care s-au desfășura sub nasul autorităților.

Redăm integral mesajul postat de acesta:

"Moartea femeii de lângă Lacul Morii e o catastrofă care deschide mai multe probleme grave pe care le avem în zonele limitrofe ale Bucureștiului. De mai bine de 4 ani lucrez la un adăpost de câini situat lângă București. În ultimii 3 ani apar din ce în ce mai mulți câini de atac (pit bull, american bully, amstaf) abandonați pe câmp. Acești câini n-au nici o vină, ei au fost creați (din păcate) pentru luptă, iar cei care îi au în proprietate poartă toată responsabilitatea deținerii unui astfel de animal. Un astfel de câine trebuie dresat, declarat poliției, ținut în condiții decente, îngrădit și probabil iubit (dacă tot l-ai luat). Dar ce să vezi, la noi nu se respectă nimic.

Ucid rapid orice

Odată lăsați liberi, câinii ăștia sunt o bombă pentru ecosistemele, deja fragile, ale câmpiilor. Ei sunt înzestrați cu posibilitatea de a ucide rapid mai orice. De la păsări de câmp, la alți câini abandonați, pui de căprioare, mici mamifere, în haită fiind periculoși și pentru oameni. Astfel, zona în care alerga femeia este o zonă de unde s-a semnalat prezența unor astfel de câini. Atacatorii fac parte din rasa american bully, o rasă periculoasă.

Acești câini sunt, din păcate, crescuți pentru a masca și ține la depărtare cetățenii de aflarea unor afaceri ilegale cu fier vechi, sunt crescuți pentru lupte și pariuri sau folosiți pentru intimidare. Din nou, câinii nu au nici o vină, proprietarii lor o poartă, împreună cu autoritățile locale care au permis existența unor astfel de practici. În zonă se poate observa existența unor astfel de afaceri ilegale, mai ales cu fierul vechi și deșeuri. Singura soluție pentru a nu se mai repeta tragedia este reglementarea proprietății de câini în gospodăriile private.

Femelele, abandonate când nu mai fac pui

Putem ucide mâine toți maidanezii, dacă nu facem nimic privind situația sterilizării câinilor din gospodării și a traficului cu pui de rasă, peste 6 luni vom avea aceleași probleme. Autoritățile locale poartă parte din vină, aceștia fiind responsabili cu implementarea legilor. În ultimii ani am donat mii de lei pentru a castra câinii în zona adăpostului, din păcate numărul lor nu a scăzut cum ne-am dorit. Ba mai mult, avem o problemă din ce în ce mai mare cu câinii de rasă exploatați pentru bani în cadrul caniselor. Femelele, după o anumită vârstă când nu mai pot face pui, sunt abandonate. E groaznică situația în care după ce sunt exploatate ani la rând, aceste suflete sunt aruncate/abandonate. Din nou, problema e la proprietarii care fac mizeria asta. Tragedia petrecută în zona Lacului Morii deschide Cutia Pandoriei , semnalând problemele care ne paralizează. Afaceri cu deșeuri ilegale, trafic cu fier vechi, lupte ilegale de câini, deținere ilegală a câinilor de rasă de atac, abandonul ilegal de câini și pisici, necastrarea câinilor din gospodării, lipsa totală a autorităților în toate aceste cazuri".  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite