Aplicarea restricţiilor de trafic rutier în zona Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere, amânată pentru 13 iulie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implementarea restricţiilor de trafic rutier în zona Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere, din București, necesare pentru demararea activităţilor de execuţie a Magistralei 6 de metrou, a fost amânată pentru data de 13 iulie, la solicitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), a anunţat vineri Metrorex.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Iniţial, restricţiile erau programate să intre în vigoare pe 6 iulie 2024 pentru activităţi de execuţie în cadrul contractului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1.1 - 1Mai -Tokyo”.

„Metrorex anunţă modificarea perioadei de implementare a restricţiilor în zona Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere. Restricţiile, iniţial programate să înceapă pe 6 iulie 2024, vor intra în vigoare începând cu data de 13 iulie 2024, la solicitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI)”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Practic, măsura restricţionării traficului este impusă de planul de lucrări pentru viitoarea staţie de metrou Piaţa Montreal de pe aliniamentul Magistrala M6, Secţiunea Sud.

„Orice modificare eventuală care ar putea interveni pe parcurs va fi anunţată printr-o informare actualizată”, se mai precizează în comunicat.

Restricţia de circulaţie va consta în ocuparea celor trei benzi de circulaţie existente pe Bd. Mărăşti, pe relaţia Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere.

„Devierea traficului pe zona lucrărilor se efectuează conform legislaţiei în vigoare şi va fi semnalizată prin instalarea de panouri informative cu privire la restricţie, în intersecţiile: Bd. Ion Mihalache - Str. Aviator Popişteanu, Str. Aviator Popişteanu - Bd. Expoziţiei, Str. Parcului - Bd. Expoziţiei - Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăşti - Str. Alexandru Constantinescu şi Bd. Mărăşti - Bd. Mareşal Alexandru Averescu. Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricţionat”, susţin reprezentanţii Metrorex.

Operaţiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni, fără transbordare la staţia 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T), finanţat din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite