Ziua produselor românești la piață, cu banane, lămâi, portocale și avocado. Ce spun cumpărătorii

0
Publicat:

Primăria Brașov s-a gândit să ofere o șansă producătorilor agricoli din România și a organizat Ziua produselor românești la una din piețele municipiului. Pe o tarabă erau banane, lămâi, portocale și avocado

Banane, portocale, lămâi, ananas sau avocado la Ziua produselor românești FOTO Ioan Buciumar
Banane, portocale, lămâi, ananas sau avocado la Ziua produselor românești FOTO Ioan Buciumar

Ziua Recoltei pentru produse românești de la Piața Star a atras foarte puțini clienți. Cunoscută din trecut drept cea mai scumpă piață din Brașov, aceasta atrage cu greu acum mușteriii. Cu toate acestea, în cea mai mare parte, în piață s-au găsit produse românești de foarte bună calitate.

„Am venit cu produsele noastre făcute în fermă proprie, telemea de vacă dulce și sărată, brânză de burduf, caș, sărat și afumat, caș opărit, cârnăciori. Toate sunt făcute de noi, la Rotbav”, spune una dintre reprezentantele producătorilor sosiți în piață.  

La rândul său, un producător din nordul județului spune că că a adus la piață produse naturale făcute la Rupea, într-un mic atelier.

„Avem siropuri, gama de siropuri din diferite fructe, avem zacuscă, avem dulceață de ardei iute și multe altele”, spune producătorul.

O cultivatoare spune că a adus la piață din toate legumele: pătrunjel, păstârnac, țelină, roșii etc.

„Vin de la Dâmbovița, mai exact Băleni Sârbi, și toate sunt din grădina noastră, cultivate de mâinile astea muncite, obosite”, explică femeia.

Cei puțini care au trecut prin piață în această zi nu s-au arătat foarte încântați.

„Mi se pare ceva normal, nimic deosebit. O piață normală, încă prea normală pentru așa un eveniment, că spuneau că e Ziua Recoltei”, a spus o femeie.

Cu toate acestea, brașovenii au cumpărat din bunătățile pe care le-au găsit. 

„În primul rând, mă bucur că sunt românești și sunt la prețuri accesibile. Am luat niște brânză de burduf, niște roșii de Dâmbovița și câteva produse din carne de porc, de la o firmă din județ”, a declarat un cumpărător.

La cele mai multe tarabe se găseau produse românești. Totuși, între producători s-a strecurat și un comerciant care avea o gamă foarte largă de produse, între care și lămâi, banane, portocale, ananas, avocado mai puțin cunoscute pentru că ar crește în grădinile sau livezile din România.

La tarabe, au fost prezenți peste 35 de producători locali autentici, cu o ofertă diversificată de produse, de la fructe și legume proaspete, sucuri naturale, murături, la produse lactate, brânzeturi și produse apicole.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite