Dimensiunea secetei din județul Timiș. 85% din suprafețele de porumb verificate sunt afectate major

0
Publicat:

Mihai Ritivoi, prefectul de Timiș, a făcut publică pe Facebook o evaluare a pagubelor produse de seceta din această vară. Rezultatele nu sunt deloc îmbucătoare. Cea mai mare parte din suprafețele însămânțate de porumb și floarea soarelui verificate sunt afectate major.

Culturile de porumb sunt afectate de secetă FOTO arhivă Adevărul
Culturile de porumb sunt afectate de secetă FOTO arhivă Adevărul

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a primit vești deloc bune din partea agricultorilor. Concluziile intermediare la evalurările din teren arată adevărata dimensiune a pagubelor produse de secetă.

85% din suprafețele de porumb verificate, 70% din floarea soarelui şi 60% din plantele furajere sunt afectate major în Timiş”, a scris Mihai Ritivoiu, marți, 30 august, pe pagina sa de Facebook

Prefectul susține că zilnic îi parvin noi solicitări de evaluare de la cei calamitați.

Vom ajunge la toți, doar că personalul disponibil la Direcția Agricolă, la APIA şi la primării nu este suficient, la cât de mult e de constatat”, a mai transmis Mihai Ritivoiu.

Conform Ministerului Agriculturii, suprafața de culturi din România afectată de secetă a ajuns la peste 430.000 de hectare.

Ministerul a anunțat că au fost întocmite procese-verbale de constatare a pagubelor pentru o suprafață de 430.996 de hectare.

Au fost afectate culturi din 34 județe, printre care și Timiș, cele mai mari probleme fiind la culturile de grâu (206.815 hectare), orz, orzoaică, ovăz, secară (33.316 hectare), rapiță (31.714 hectare), porumb (102.460 hectare), soia (7.504 hectare), mazăre (874 hectare), floarea soarelui (49.400 hectare), plante furajere (11.316 hectare) și alte culturi (9.398 hectare).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite