Hoții cu tupeu din Ialomița care au furat cereale cu combina sunt de negăsit. Cât au recoltat

0
Publicat:

Furt atipic în județul Ialomița, unde un fermier din orașul Popești-Leordeni, care administrează 110 hectare de culturi agricole la Ciochina, s-a trezit cu floarea-soarelui culeasă de hoți.

Hoții au furat prin recoltare aproximativ 30 de tone de floarea-soarelui FOTO Arhiva Adevărul
Hoții au furat prin recoltare aproximativ 30 de tone de floarea-soarelui FOTO Arhiva Adevărul

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a alertat autoritățile pe 17 august despre furtul prin recoltarea aproximativ 30 de hectare de floarea-soarelui.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de aproximativ 30 de hectare, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 225.000 lei. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și a persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a explicat Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomița.

Anchetatorii spun că presupuşii hoţi nu au ales zona la întâmplare. Parcela pe care au intrat cu combina și au treierat este chiar în mijlocul celor 110 hectare deținute de cetățeanul străin. În vecinătate se află alte culturi de porumb, astfel încât totul s-ar fi întâmplat în câteva ore şi într-o discreţie maximă. Hoții au acționat nestingheriți, reușind astfel să care din câmp o cantitate impresionantă de cereale. Cel mai probabil, susțin polițiștii, fapta a fost săvârșită noaptea.

Când ar fi avut loc recoltarea pe furiș

Păgubitul, administratorul firmei Agromec Balaciu, a povestit anchetatorilor că a observat grozăvia pe 17 august, atunci când a mers în câmp pentru a vedea dacă cultura poate fi recoltată. Bărbatul presupune că furtul a avut loc în weekend-ul 13-15 august, în timpul minivacanței de Sfânta Maria. Cu câteva zile înainte, acesta fusese în zonă, iar culturile erau intacte. Antonio Galvao locuiește în Popești-Leordeni, județul Ilfov, și este căsătorit de mai mulți ani cu o femeie din localitatea ialomițeană Balaciu, unde, de altfel, are o societate agricolă.

Zeci de persoane, aduse la audieri

Până în prezent, precizează anchetatorii, în județul Ialomița au fost înregistrate furturi de cereale, însă în ultimii ani, niciodată direct din câmp. Au fost sesizate sustrageri de cereale doar din hambare sau din silozuri.

Pentru a da de urma hoților, polițiștii au audiat zeci de persoane până în acest moment, încercând pe baza declarațiilor, să contureze un cerc de suspecți.

„A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Au fost audiate mai multe persoane, vorbim aici despre reprezentanți ai altor societăți comerciale agricole, localnici, dar și angajați ai firmei deținute de victimă”, spun anchetatorii.

Totodată, s-au luat la verificat și camerele de supraveghe din zonă, pentru a vedea dacă apare vreun transport suspect în localitate. Anchetatorii nu exclud nicio variantă în acest caz neobișnuit. Este posibil ca în furt să fie implicați chiar angajați ai societății păgubite ori vreun fermier din zonă. La săvârșirea infracțiunii, susțin surse judiciare, autorii au folosit o combină pentru treierat și cel puțin un camion pentru transportul din câmp. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite