Vladimir Ciolacu, avocatul lui Ionel Arsene, a aflat din presă de arestare. Ce politician a mai apărat

0
Publicat:

Avocatul lui Ionel Arsene, Vladimir Ciolacu, spune că a aflat din presă de arestarea fostului său client. Ciolacu l-a apărat pe George Scripcaru în trei procese cu DNA și le-a câștigat pe toate

Avocatul brașovean Vladimir Ciolacu FOTO Youtube, captură
Avocatul brașovean Vladimir Ciolacu FOTO Youtube, captură

Condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru traffic de influență și plecat din țară, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost găsit în Italia. Țara europeană a devenit destinația preferată a românilor condamnați la închisoare, după ce mai mulți infractori condamnați definitiv nu au fost extrădați.

Avocatul lui Ionel Arsene, Vladimir Ciolacu, a declarat că a aflat din presă că fostul său client a fost găsit de autorități în Italia. De altfel, Ciolacu spune că nu cunoaște sistemul legislativ din Cizmă, astfel că nu poate oferi o părere autorizată legată de pașii următori care ar trebui făcuți pentru extrădarea lui Arsene.

Vladimir Ciolacu a precizat că tot ce urmează să se facă dacă se va încerca aducerea fostului șef al Consiliului Județean Neamț în România „ține doar de legislația din Italia, ca proceduri și pași de urmat și doar un avocat italian ar fi în măsură să ofere o declarație oficială”.

Un avocat extrem de apreciat la Brașov

Vladimir Ciolacu este unul dintre cei mai apreciați avocați brașoveni din valul celor care nu sunt nici lipsiți de experiență și nici aproape de vârsta pensionării. Cu alte cuvinte, este unul dintre cei mai căutați avocați ai Barului Brașov, cu o experiență de 14 ani. A fost și avocatul fostului primar al Brașovului, George Scripcaru, pentru care a câștigat toate cele trei procese în care l-a reprezentat.

Înainte să intre în avocatură, Vlad Ciolacu a cochetat și cu politica, fiind un membru important al Partidului Democrat Brașov, în organizația de tineret. A renunțat la politică și a ales avocatura, unde se bucură de succes. Cabinetul său individual are un calificativ de 4,32 din 5 în urma voturilor acordate de cei care au intrat și votat pe pagină.

Potrivit pașilor urmați de justiția italiană în cazul altor români aflați pe teritoriul acestui stat și condamnați definitive acasă, ar urma confirmarea mandatului de arestare a lui Ionel Arsene, apoi judecarea propriu-zisă a extrădării. Chiar dacă în România e condamnat la 6 ani și 8 luni, dacă pentru aceleași fapte sunt prevăzute în Italia pedepse mai mici, de cel mult patru ani, Ionel Arsene ar putea scăpa chiar și cu o condamnare cu suspendare.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite