Urşii de la Libearty Zărneşti au prezis: primăvara e aproape. Asta spune tradiţia de la Întâmpinarea Domnului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii de la Zărneşti nu şi-au văzut umbra: primăvara este aproape FOTO AMP Libearty
Urşii de la Zărneşti nu şi-au văzut umbra: primăvara este aproape FOTO AMP Libearty

De Întâmpinarea Domnului, a 40-a zi de la Crăciun, se spune că ursul iese din bârlog şi, dacă îşi vede umbra, se sperie şi se întoarce, astfel că iarna va mai dura. La Zărneşti, Braşov, a fost înnorat şi urşii din Sanctuarul Libearty nu şi-au putut vedea umbra.

Primăvara este foarte aproape! O prezic, fără putinţă de tăgadă, urşii de la Sanctuarul Libearty. 

O tradiţie veche spune că, în 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului, ursul iese din bârlog. Dacă îşi vede umbra, se sperie şi se întoarce, semn că frigul va mai rămâne prin părţile noastre. Dacă ursul nu-şi vede umbra, rămâne afară, deoarece vremea se încălzeşte şi primăvara este aproape. 

„Avem veşti bune de la ursuleţi! Se pare că primăvara se apropie cu paşi repezi – cel puţin asta ne prevestesc cei mai buni meteorologi ai noştri, urşii din Sanctuarul Libearty Zărneşti şi pe ei îi credem noi cel mai mult. 

La această veste a contribuit şi vremea de astăzi, cu cer înnorat şi niciun strop de soare, astfel că nu au avut cum să-şi vadă umbra şi au rămas să se plimbe în voie pe zecile de hectare din sanctuar. 

Oricum, ca să-i vedeţi şi voi pe urşii din Libearty, vă invit pe canalul nostru de youtube <Sanctuarul de urşi Libearty Zărneşti>, unde îi puteţi urmări în direct şi vă puteţi convinge că tot ce v-am spus este perfect adevărat”, a transmis Paula Ciotloş, vicepreşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni. 

Prognoza meteo spune că, la noapte, va fi destul de frig, aproximativ minus 8 grade Celsius. Totuşi, de mâine se încălzeşte, iar săptămâna viitoare vom avea chiar nopţi cu minime pozitive, deşi nici maximele nu vor fi prea ridicate, ci de cel mult plus 5 grade Celsius.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Pedeapsa primită de un tânăr care a violat o femeie a străzii până a omorât-o. Detaliile i-au îngrozit şi pe anchetatori

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Ce pedeapsă a primit fostul lider liberal

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite