Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Ce pedeapsă a primit fostul lider liberal
0Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru corupţie.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi lider judeţean al PNL, Aristotel Căncescu, a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 10 luni de închisoare.
Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în acest dosar, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA - Serviciul Teritorial Braşov.
El a fost acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.
În dosar au mai fost cercetaţi fostul deputat al Partidului Conservator Ion Diniţă, fostul administrator public al judeţului Braşov la data faptelor, Radu Ispas, precum şi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene, conform DNA.
Cu toată că prima instanţă l-a condamnat la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, fostul lider al Partidului Conservator, Ion Diniţă, a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.
„La data de 01 februarie 2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.
Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a precizat comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Accident cu un mort şi un rănit, la Bran. Traficul pe DN 73 este blocat
Spectacolul naturii de la Cascada 7 Scări, din Săcele. „Mai frumos nici că se poate!“