Urs eutanasiat la Brașov. Pătrunsese în parcarea unui mall din centrul orașului FOTO

0
Publicat:

Un urs a ajuns luni dimineața, 5 iunie 2023, la AFI Mall, în centrul civic al Brașovului. Animalul a căzut de la înălțime și autoritățile au decis să-l eutanasieze, deoarece rănile sale erau de nevindecat.

Un urs a ajuns la AFI Mall, în Centrul Brașovului  FOTO Primăria Brașov
Un urs a ajuns la AFI Mall, în Centrul Brașovului FOTO Primăria Brașov

Un urs a fost eutanasiat la Brașov, în urma unui accident foarte grav. Animalul, unul tânăr, în vârstă de aproximativ 4 ani, a ajuns la mall-ul AFI din centrul civic al Brașovului. S-a rătăcit aici și a vrut să părăsească zona, însă nu a reușit și s-a rănit grav în timp ce încerca să plece.

În această dimineață a fost prins ursul care umbla săptămâna trecută prin Răcădău și pe Calea București. Din păcate, din cauza rănilor pe care le avea, în urma încercării de a sări de la mare înălțime, răni incompatibile cu viața, ursul a fost eutanasiat”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Reprezentantul Primăriei Brașov a explicat și cum s-a ajuns ca tânărul urs să fie eutanasiat.

Astăzi (luni, 5 iunie 2023 - a.c.), în jurul orei 4:30, ursul a intrat în parcare la AFI. După ce a urcat la etajul 1 al parcarii, a găsit un balcon, pe unde a încercat sa iasă. A căzut de acolo și s-a rănit, după care a mers pe strada Romană, unde a fost prins de echipa de intervenție. Având în vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui. De la intrarea în parcarea mall-lui și până la prinderea lui a fost monitorizat de echipa de intervenție și nu a reprezentat nici un risc pentru brașoveni”, a mai precizat Sorin Toarcea.

Săptămâna trecută au fost mai multe alerte de urs trimise de ISU Brașov, pentru diferite cartiere ale orașului. Reprezentanții municipalității spun că acesta este ursul pentru care au fost trimise alertele, atât la Brașov, cât și la Predeal.

„S-a transmis un mesaj RoAlert pentru informarea populației - urs în municipiul Brasov, strada Ecaterina Teodoroiu, în curtea unei case. S-au deplasat la fața locului un echipaj SMURD și un echipaj de jandarmi. Recomandări: Evitați zona! Rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să-l hrăniți sau să vă fotografiați cu acesta!”, suna unul dintre mesajele transmise săptămâna trecută de ISU Brașov. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite