Un braşovean şi-a cumpărat o stradă, astfel că Primăria nu o poate asfalta. Ce i-a transmis primarul Allen Coliban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O strdă a fost cumpărată de o persoană fizică FOTO Ioan Buciumar
O strdă a fost cumpărată de o persoană fizică FOTO Ioan Buciumar

Un braşovean a cumpărat o stradă scoasă la licitaţie. Primarul Allen Coliban spune că va discuta cu proprietarul şi, dacă va fi nevoie, va apela la soluţia exproprierii

O situaţie cel puţin bizară a fost sesizată de un preşedinte de asociaţie din cartierul Avantgarden Tractorul. Strada Emanuel Bernfeld a fost cumpărată de o persoană fizică şi, acum, autorităţile nu pot investi în asfaltare sau în alte lucrări pe aceasta. 

În urmă cu ceva timp, terenul pe care se află strada a fost scos la vânzare, după cum spune preşedintele uneia din asociaţiile de proprietari din zonă, Valentin Adi Tronaru.

„A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitatţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru.

Strada este una extrem de importantă pentru întreg cartierul. 

„Această stradă deserveşte accesul către piaţă, către grădiniţă, către şcoală. Sunt destule familii în cartier care ar putea folosi această stradă. Momentan este blocată, nu este utilizabilă, nu este iluminată, sunt câini vagabonzi pe acolo, vă daţi seama că nimeni nu riscă să treacă pe această străduţă”, a completat Tronaru.

Primarul Allen Coliban spune că municipalitatea are în vedere mai multe proceduri juridice. Edilul spune că achiziţionarea terenului a fost un gest speculativ, deoarece nicio persoană fizică nu are ce face cu o stradă. 

„Vom avea o discuţie cu noul proprietar şi vom vedea care sunt pretenţiile sale. Avem şi varianta exproprierii pe caz de utilitate publică, în valoarea pe care deja o avem evaluată, undeva la un sfert, o treime din preţul cerut la licitaţie”, a explicat Allen Coliban, primarul Braşovului.

Primarul spune că va discuta cu proprietarul şi, după ce va intra în posesia terenului, Primăria Braşov va face investiţiile necesare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Insulele de calmare de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Becurile cu alimentare solară, furate de pe şosea

Pedeapsa primită de un tânăr care a violat o femeie a străzii până a omorât-o. Detaliile i-au îngrozit şi pe anchetatori

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite