Trufandalele au apărut și la Brașov. Legătura de ceapă verde e la doar un sfert din prețul celei uscate

0
Publicat:

Au apărut, în sfârșit, și la Brașov trufandalele. Legătura de ceapă verde costă un sfert cât kilogramul de ceapă uscată, verdeața este și ea destul de ieftină, iar leurda și urzicile sunt convenabile

Verdeața este la prețuri bune în piețele Brașovului FOTO Ioan Buciumar
Verdeața este la prețuri bune în piețele Brașovului FOTO Ioan Buciumar

Piețele Brașovului s-au umplut de trufandale, odată cu sosirea primăverii. Cei care apreciază leurda sau urzicile au parte de o ofertă bogată pe tarabele din piețe.

Avem ceapă verde, ridichi, salată, lobodă, ștevie, verdețuri, cam acestea ar fi. Avem prețuri mult mai mici decât în alte locuri: un leu verdeața, doi lei ceapa, doi lei ridichea, trei lei salata”, spune unul dintre vânzătorii din piață.

Urzicile, una dintre delicatesele perioadei, se găsesc la prețuri de 3-4 lei punguța. Cei mai mulți vând trei pungi cu 10 lei, suficient pentru o ciorbă care să ajungă unei familii. Cum nici prețurile nu sunt foarte mari, brașovenii s-au bucurat să își umple sacoșele cu apreciatele plante din care vor găti mâncăruri de post.

„Foarte bune trufandalele! Foarte bune pentru că sunt sănătoase la momentul acesta și prețul mi se pare rezonabil, totuși. Așa, pensionară, cum sunt, dar trebuie să mâncăm”, spune o gospodină mai în vârstă.

Arată bine, sunt proaspete și ca preț sunt convenabile”, spune o altă femeie. „Sunt foarte scumpe! Au și oamenii dreptate, că întreținerea lor e foarte costisitoare, dar prețurile au sărit și rămân oamenii cu marfa mult timp așa că, în momentul în care le duci acasă, se veștejesc”, crede un bărbat.

Tot în această perioadă să sădesc și florile și pomii. Soiurile obișnuite pentru zona noastră sunt la mare căutare, dar în piețe găsim și pomi mai puțini obișnuiți pentru Brașov, dar care s-au adaptat în ultima vreme și aici.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite