Trei noi cazuri de rujeolă la Braşov. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 824

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămâna la Braşov s-au înregistrat trei cazuri confirmate de rujeolă. Braşovul se află în topul oraşelor unde s-au  înregistrat cele mai multe cazuri de rujeolă în ultimul an, respectiv 824. O asistentă medicală a murit luna trecută din cauza complicaţiilor rujeolei.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămînă, în judeţul Braşov au fost depistate trei cazuri noi de rujeolă. Braşovul se află în topul oraşelor unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de rujeolă în ultimul an, respectiv 824 cu cele trei înregistrate săptămâna trecută. La Braşov s-a înregistrat în octombrie şi primul deces din cauza bolii. O asistentă medicală de la Spitalul de Pediatrie a făcut rujeolă în luna septembrie, dar boala a dus la complicaţii grave, iar pacienta de 39 de ani a murit după ce a făcut meningoencefalită rujeolică.

Numărul de îmbolnăviri a crescut pentru că s-a dus o campanie împotriva vaccinării, în general, spun medicii.  La Braşov, aproape toţi copiii care s-au îmbolnăvit erau nevaccinaţi. Chiar dacă vaccinul are reacţii adverse, acestea sunt rare. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică doar 70% dintre copiii din Braşov sunt vaccinaţi. La finele lunii decembrie la Braşov a părut şi un panou antivaccinare, dar acesta a fost demonstat de autorităţi. Femeia care a plătit campania este din Cluj şi a refuzat să vină la DSP să dea explicaţii. Ea riscă o amendă de până la 25.000 de lei.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Medicii le recomandă părinţilor să ducă copiii la medic la primele simptome.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite