Transfăgărășanul și Transalpina într-o singură zi. Efort impresionant din partea a doi cicliști

0
Publicat:

Doi cicliști și-au propus să parcurgă în aceeași zi Transfăgărășanul și Transalpina ca să strângă fonduri pentru copiii și adulții cu dizabilități aflați în atenția Fundația Rafael din Codlea

Bogdan Coman și Florin Vianor Moisa vor parcurge un traseu dificil FOTO Fundația Rafael Codlea
Bogdan Coman și Florin Vianor Moisa vor parcurge un traseu dificil FOTO Fundația Rafael Codlea

675 de kilometri, cu diferențe de nivel cumulate de peste 9.000 de metri, vor parcurge doi cunoscuți cicliști, pe Transfăgărășan și Transalpina. Efortul lor nu va fi pentru stabilirea vreunui record sau pentru propria satisfacție, ci pentru a sprijini, cu ajutorul donațiilor, copiii cu dizabilități.

Bogdan Coman și Florin Vianor Moisa vor pleca din Piața Sfatului din Brașov, sâmbătă, 24 septembrie. În timpul evenimentului sportiv, cu scop caritabil, ei vor trece munții de două ori într-o singură zi: o dată pe Transfăgărășan și o dată pe Transalpina.

Vom pleca din Brașov pe sub munte, o luăm pe Poiana Mărului, Șinca Nouă, Șinca Veche și, prin Victoria, ieșim la Cârțișoara. Planul principal acesta este, să urcăm Transfăgărășanul, să coborâm apoi spre Vidraru, Curtea de Argeș, de acolo cotim spre Vâlcea, Novaci, urcăm Transalpina, coborâm înspre Sebeș, apoi Sibiu și înapoi la Brașov. Sunt 675 de kilometri și se adună vreo 9.000 de metri diferență de nivel”, a explicat Bogdan Coman, unul din cei doi cicliști.

Antrenamente intense pentru o aventură dificilă

Vorbim de un traseu foarte dificil, pentru care cei doi cicliști s-au antrenat atât fizic, cât și psihic, pentru a ajunge la o formă sportivă care să le permită o asemenea perfomanță.

Suntem pregătiți pentru că multă lume tot ne avertizează devreme și de așa da, noi suntem hotărâți să ducem la capăt ce ce ne-am propus. Am amânat doar cu o singură zi plecarea, pentru că sâmbătă se anunță un pic de vreme mai bună și de aia amânarea, dar mai mult nu se pune problema. O să facem ce ne-am propus și sperăm că lumea o să aprecieze și o să ne ajute la rândul lor cu cât mai multe donații pentru pentru copiii și adulții de la Fundația Rafael”, a spus Florin Vianor Moisa.

Fiecare bănuț donat se convertește în terapie și ajută la creșterea calității vieții copiilor și adulților cu dizabilități. Prin urmare, dragi prieteni, vă invităm să susțineți efortul celor doi sportivi prin donații pentru cauza pe care o susțin, accesând link-urile galantOM, să faceți, dacă doriți, voi înșivă sport, inclusiv ciclism, și să ieșiți la mișcare, devenind chiar fundraiseri sportivi, cum sunt ei!”, se precizează pe site-ul fundației.

Pentru aceasta, doritorii pot fi ajutați să își facă o pagină pe site-ul Galantom, dacă își exprimă această dorință telefonic (0740088933), prin email (fundatiarafaelcodlea@gmail.com) sau prin mesaj privat. De asemenea, cei care vor să se alăture efortului sunt îndemnați să promoveze evenimentul, participând la emulația binelui prin sport, pentru a fi cât mai mulți oameni fericiți să facă mișcare și să se manifeste altruist.

Până vineri dimineața, erau deja strânși peste 4.000 de lei din donații, iar sportivii se așteaptă ca acesta să fie doar începutul efortului comun în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite