Tragedia de la căminul prăbuşit. Eleva internată la Târgu Mureş, în stare critică. Medicii sunt rezervaţi

0
Publicat:

Eleva de 17 ani de la Liceul „Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş după prăbușirea unui perete al căminului este în stare critică. Medicii sunt foarte rezervaţi.

Sub dărâmături au fost prinşi patru elevi. FOTO ISU Harghita
Sub dărâmături au fost prinşi patru elevi. FOTO ISU Harghita

Anunțul a fost făcut marţi, pentru Agerpres, de Mariana Negoiţă, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

„Pacienta în vârstă de 17 ani este internată în secţia clinica ATI copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, este în stare critică, este intubată, setată, instabilă hemodinamic. În acest moment, medicii sunt foarte rezervaţi în privinţa unui prognostic. Este singurul pacient dus la Târgu Mureş în urma evenimentului de la Odorheiu Secuiesc", precizează sursa citată.

Amintim că, luni, un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar ceilalţi trei au ajuns la spital.

David ar fi împlinit 18 ani în prima zi de Crăciun

David, elevul mort sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc, ar fi împlinit 18 ani în prima zi de Crăciun.

Luni după-amiaza, imediat după terminarea orelor, el a hotărât să meargă în camera de internat să se odihnească. Nu a văzut când unul dintre pereți a început să se crape și nici nu i-a auzit pe colegii care au strigat să plece repede din clădire pentru că se va prăbuși. Mai mulți martori spun că peretele s-a prăbușit la ora 16.00, cu o oră înainte să înceapă activitățile în internat.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că internatul din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbuşit luni, nu a fost expertizat seismic.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite