Suma imensă necesară pentru hrana pe o singură zi a urşilor din Sanctuarul Libearty. Ce „tumbe” fac angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania „Hrănteşte un urs” strânge o parte din banii necesari urşilor de la Libearty FOTO Asociaţia Milioane de Prieteni

Prin campania „Hrăneşte un urs”, angajaţii Sanctuarului Libearty Zărneşti asigură o parte din hrana animalelor, care costă aproape 1.200 de euro pe zi.

Aproape 1.200 de euro pe zi costă doar masa celor 118 urşi din Sanctuarul Libearty, de la Zărneşti. La această cheltuială se adaugă tratamentele necesare, deplasările pentru preluarea animalelor, salariile angajaţilor şi multe alte cheltuieli. 

Ca să poată obţine banii necesari funcţionării sanctuarului, Asociaţia Milioane de Prieteni depune mari eforturi. 

Angajaţii au lansat campanii menite să aducă sumele necesare. 

Între acestea se numără „Hrăneşte un urs”, campanie aflată acum în plină desfăşurare. Pentru a-i convinge pe iubitorii de animale să-şi dovedească grija faţă de acestea, cei de la Milioane de Prieteni au decis să facă publice poveştile unora dintre urşii din sanctuar. 

Unul dintre urşii aduşi în atenţia publicului este Anima, o ursoaică tânără ce a fost lovită de o maşină la începutul lunii iulie 2019, lângă Braşov şi care a fost cu greu salvată de echipe specializate. 

Cum cămara urşilor de la Libearty se goleşte foarte repede – animalele mănâncă peste două tone şi jumătate de hrană pe zi – asociaţia postează aproape în fiecare zi câte o poveste. 

„Campania <Hrăneşte un urs> este o campanie pe care noi ne bazăm foarte mult, ne este foarte dragă, cu atât mai mult cu cât această campanie este ţintită pe hrana urşilor. În evenimentul creat pe pagina noastră de Facebook sunt puse preţurile alimentelor pe care noi le dăm urşilor şi oamenii pot să aleagă ce alimente donează sau ce cantitate donează. Noi, în sanctuar, zilnic, le oferim urşilor peste două tone de mâncare, pentru că avem în grijă 118 urşi în acest moment, este o cantitate foarte mare de hrană care este necesară”, a explicat Paula Ciotloş, vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni. 

Un singur urs mănâncă într-o zi de 10 euro, iar cei interesaţi să facă donaţii sunt rugaţi să acceseze pagina de Facebook a sanctuarului sau site-ul, de unde pot alfa paşii pe care trebuie să-i facă pentru a asigura hrana ursuleţilor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol

Care este limba maternă a unei persoane surde. În ce limbaj ar trebui educaţi copiii care nu aud

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite