Șoferi „șicanați” în trafic de un pilot de avion care zbura foarte jos. „A venit spre mine să mă sperie, probabil”

0
Publicat:

Un șofer a declarat că a fost șicanat în trafic de pilotul unui avion care a zburat foarte jos pe deasupra drumului dintre Râșnov și Tohanu Nou, județul Brașov. Parchetul a demarat cercetări în acest caz.

Avion la joasă înălțime, deasupra șoselei Râșnov - Bran FOTO Captură Facebook
Avion la joasă înălțime, deasupra șoselei Râșnov - Bran FOTO Captură Facebook

Mai mulți șoferi care se aflau duminică seara în trafic, între Râșnov și Tohanu Nou, din județul Brașov, au avut parte de o experiență inedită. Conducătorii auto au fost șicanați în trafic de un avion. Pilotul unui aparat de zbor de mici dimensiuni a trecut la foarte joasă înălțime, chiar pe deasupra șoselei și i-a speriat pe șoferi.

Unul dintre cei aflați în trafic în zonă a povestit că pilotul a trecut pe deasupra mașinilor și le-a dat emoții șoferilor care se aflau în acel moment la volan. Mai mult, pilotul pare să fi reacționat la atenționarea venită din partea șoferului care a povestit întâmplarea.

„Mergeam spre Bran când, din față, foarte jos, apare acest avion de mici dimensiuni. Mai mulți șoferi au tras spre acostament, că s-au speriat. Nu e normal să zboare așa jos. L-am claxonat și pe urmă s-a întors și a venit din spate spre mine, să mă sperie, probabil, iar, pe urmă, și-a continuat zborul. A pus în pericol siguranța participanților la trafic”, a spus, pentru bizbrașov, șoferul speriat de pilot.

Avionul, fotografiat chiar deasupra mașinilor

Conducătorul auto a reușit să fotografieze avionul chiar când acesta se afla la mică distanță de mașină. În imagine se poate vedea cum mașina din față a ridicat praful, după ce a ieșit cu o roată de pe asfalt, chiar dacă în dreapta liniei de demarcație a benzii de mers mai sunt câteva zeci de centimetri de asfalt.

Șoferul a explicat că nu este plauzibilă ipoteza că avionul ar fi avut probleme, deoarece la foarte mică distanță de locul în care a fost fotografiat avionul există un aerodrom, unde s-ar fi putut face o aterizare în siguranță. Astfel, conducătorul auto este convins că a fost vorba de un pilot teribilist.

Pentru că incidentul nu a fost raportat, și nici nu au mai fost semnalate astfel de comportamente ale piloților, polițiștii brașoveni au declarat că este nevoie să se documenteze asupra competențelor într-o asemenea situație.

La scurt timp, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov s-au sesizat în legătură cu cele întâmplate și vor face cercetări. 

Apariția avioanelor distrage atenția șoferilor

Asemenea comportamente ale unui pilot pot provoca foarte ușor evenimente rutiere sau chiar accidente grave. În august 2022, în județul Buzău s-a produs un accident din cauză că un șofer a oprit mașina pe dreapta să poată vedea mai bine un avion utilitar oprit pe câmp. Un alt șofer era și el atent la avion și a intrat în mașina staționată.

Tot anul trecut a circulat pe rețelele sociale o postare în care un avion de mici dimensiuni a decolat de pe o șosea, spre groaza șoferilor care veneau din sens opus. Decolarea a fost filmată de un alt șofer, care mergea în urma avionului și care se mira de ceea ce se întâmplă.

Șoferii care au comportament agresiv în trafic riscă 4 sau 5 puncte de amendă, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. În cazul unui pilot, însă, nu există asemenea sancțiuni, astfel că procurorii vor stabili dacă și ce prevederi legale a încălcat acesta.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite