Situația de coșmar în care a ajuns proprietarul unei case după ce a închiriat-o. Oamenii nu plătesc chiria, dar nici nu-i poate da afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz șocant de escrocherie, cu un proprietar de casă păcălit de chiriași, le-ar putea da idei și altor escroci, dar ar trebui să-i pună în gardă pe cei care își oferă spre închiriere locuințele.

Proprietarul e nevoit să-i mai tolereze pe chiriași, chiar dacă nu plătesc. FOTO Digi24
Proprietarul e nevoit să-i mai tolereze pe chiriași, chiar dacă nu plătesc. FOTO Digi24

Povestea proprietarului din Brașov care nu mai poate scăpa de chiriașii rău-platnici, relatată de Digi 24, e simplă.

Omul a încheiat un contract de închiriere a casei sale pe cinci ani, iar la scurt timp, chiriașii au refuzat să mai achite contravaloarea chiriei. Acum, ar vrea să-i dea afară din locuință dar nu poate. A apelat la poliție, oamenii legii au venit, au constatat și apoi au plecat, pentru că cei care s-au instalat în casă sunt protejați de legea chiriașilor. Proprietarul le-a oprit deja toate utilitățile, dar nici așa nu a reușit să-i convingă să plece. I-a dat în judecată, dar până la soluționarea cauzei, trebuie să-i tolereze. 

Cum s-a ajuns la această situație 

În urmă cu 9 luni, chiriașii, doi soți, și-au căutat o casă unde să locuiască. Au vrut o proprietatea mare, cu grădină și condiții moderne. Așa au ajuns la proprietarul în cauză și apoi au semnat un contract pe cinci ani. După trei luni, n-au mai plătit. Proprietarul i-a sunat, dar chiriașii i-au spus că n-au bani să achite.

„A început să-mi arate că a fost bolnav, că a avut apă la plămâni. O fi fost, nu zic, deși la modul cum se comportă, sincer, mă îndoiesc”, a relatat proprietarul, pentru Digi24.

Omul le-a propus chiriașilor chiar să le faciliteze chiria pe două luni, într-o garsonieră, dar au refuzat sub pretextul că au un câine și i-au amintit că au legea chiriașilor se partea lor. 

Proprietarul se consideră înșelat.

„Ne judecăm și rezolvăm problema”, spun chiriașii.

Primul termen în proces este pe 11 iunie. Cum urmează vacanță judecătorească din iulie, e posibil ca sentința să fie comunicată în august. Chiriașii au 30 de zile să atace decizia, ceea ce, probabil, o vor face dacă le va fi nefavorabilă.

Un eventual apel se va judeca prin octombrie, iar până la comunicarea deciziei, s-ar putea face iarnă. Cum în luna decembrie nu se mai poate face evacuarea, proprietarul va mai avea de așteptat până în martie.

Avocații recomandă, pentru evitarea unor astfel de situații, încheierea contractelor de închiriere pe perioade care să nu depășească un an.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite