Imobiliare.ro: Trei sfaturi pentru orice chiriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirie - inchiriere apartament FOTO 123 RF

A găsi o locuinţă spaţioasă, modern mobilată şi bine localizată nu este singurul lucru care contează atunci când închiriezi, iar indiferent că eşti un „veteran” în ale închirierii sau te afli, dimpotrivă, la prima experienţă de acest tip, există câteva lucruri fundamentale la care ar trebui să fii atent pentru a-ţi asigura o şedere plăcută.

Trei recomandări din partea Imobiliare.ro:

1. Semnează un contract!

Un document scris semnat între tine şi proprietar are rolul de a stabili cât se poate de clar obligaţiile şi drepturile fiecăruia, putându-te feri de eventualele abuzuri din partea celuilalt (dar şi invers). Printre acestea s-ar număra evacuarea abuzivă a locuinţei, impunerea unor cheltuieli ce nu ar cădea în responsabilitatea chiriaşului, refuzul restituirii garanţiei sau majorarea chiriei fără un acord prealabil.

2. Fii atent la relaţia cu proprietarul!

Un cuvânt important asupra exeperienţei tale de chiriaş îl va avea şi relaţia cu proprietarul. Atunci când simţi că ai găsit locuinţa potrivită, asigură-te că poţi avea o relaţie bună cu cel care o deţine. Fii deschis cu nevoile şi cerinţele tale, arată-i respect şi asigură-te că între voi există un climat favorabil pentru o comunicare sinceră, de ambele părţi.

3. Alege-ţi cu grijă colegii de apartament!

În marile oraşe ale ţării, acolo unde chiriile sunt pe măsura oportunităţilor profesionale oferite, închirierea unei locuinţe „la comun” este o metodă foarte practicată – şi nu doar între studenţi! Pentru a te simţi bine în locuinţa închiriată contează însă foarte mult cu cine vei locui. Alege-ţi, aşadar, cu grijă viitorii colegi de apartament! Având în vedere că veţi împărţi aceeaşi casă poate ani întregi, ar trebui să aveţi o relaţie civilizată, bazată pe respect reciproc şi, de ce nu, chiar prietenie. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite