Rezervări pentru Sărbători în Poiana Brașov. Hoteluri și pensiuni, deja închiriate pentru perioada festivă

0
Publicat:

Mai multe hoteluri și pensiuni din Poiana Brașov au anunțat că au închiriat deja toate camerele pentru Sărbătorile de iarnă. Poiana Brașov este o destinație favorită a românilor pentru perioada festivă.

Poiana Brașov pe timp de iarnă FOTO Ioan Buciumar
Poiana Brașov pe timp de iarnă FOTO Ioan Buciumar

Pandemia a schimbat pe termen mai lung obiceiurile românilor de a-și petrece vacanțele și timpul liber. Dacă înainte de 2020 numărul celor care alegeau să părăsească țara pentru concedii era mult mai mare, acum cei mai mulți se orientează pentru câteva zile sau o săptămână în țară.

Pentru Sărbătorile de iarnă, românii au ales locuri din țara lor preferând petreceri tradiționale. Astfel, în Poiana Brașov sunt deja multe hoteluri și pensiuni care au rezervări pentru toate locurile, atât de Crăciun, cât și pentru Revelion.

Cei mai mulți văd Sărbătorile de iarnă ideale petrecute într-un decor feeric de munte, cu multă zăpadă și în care pot schia sau merge la săniuș până obosesc. Pentru aceasta, Poiana Brașov este cum nu se poate mai potrivită - în special pentru cei pentru care prețurile nu sunt atât de importante.

Ca să-i poată fideliza pe clienți, managerii din Poiană au conceput mai multe pachete turistice speciale, prin care le oferă oaspeților diverse avantaje.

„Avem clienți care vin de 10 ani la rând la noi și își petrec Sărbătorile în hotelul nostru. Îi așteptăm să sune în fiecare an și, deși am putea vinde mai scump, din respect pentru clientul nostru care vine și în timpul anului noi îi punem la dispoziție acest mod de a rezerva: înainte să-și rezerve camera, noi îi dăm oferta și dacă o acceptă, bine, dacă nu, poate alege altceva”, a declarat Gabriel Roșca, administratorul unui hotel de 4 stele.

Acesta mai spune că angajații sunt bine pregătiți pentru tot ce au de făcut de Sărbători, toate spectacolele sunt stabilite până la ultimul amănunt și oamenii vin ca acasă, ca în familie, fără să simtă agitația ospătarilor care-și doresc ca totul să iasă bine.

Condiții pe măsura prețurilor

Poiana Brașov are avantajul că este vizitată de turiști pe întreg parcursul anului, astfel că procentul de angajați de sezon este nesemnificativ, spre deosebire de litoral, unde cei mai mulți sunt sezonieri. Astfel, și profesionalismul acestora este mai ridicat.

Pe lângă aceasta, Primăria se implică și ea activ în oferirea de condiții cât mai bune turiștilor. Poiana Brașov are, din nou, cel mai mare domeniu schiabil din țară și cei care practică acest sport o pot face și după lăsarea întunericului, mulțumită instalațiilor de nocturnă.

Preţurile medii ale unui sejur la munte au crescut cu până la 15% faţă de anul trecut, dar, prin sistemul de înscrieri timpurii, turiştii au beneficiat pentru pachetele contractate până la 30 septembrie de preţuri similare cu cele de iarna trecută.

Preţul unui pachet turistic de 3 nopţi în perioada trecerii dintre ani, în Poiana Brașov, variază de la 1.700 lei de persoană pe sejur la un hotel de 3 stele, până la 7.000 lei de persoană pentru sejur la un hotel de 4 stele - potrivit ofertelor afișate de agențiile de turism.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite